Neuradno nadgrajeni Windows Phone 7 s težavami pri nadaljnih popravkih

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/ChevronTwitter.jpg

Če ste dolgo čakanje na NoDo skrajšali s kakšnim od neuradnih programov, kot recimo ChevronWP7.Updater, ste v težavah.

Microsoft je namreč potrdil to, kar se je že dolgo časa šušljalo. Telefoni, ki jih je nadgradil ChevronWP7.Updater, niso zmožni sprejemati nadaljnih nadgradenj in popravkov. Krivec za to je napačno stanje telefona, v katerega ga prisili updater. Telefon je namreč lahko v različnih stanjih nadgradnje, kar pomaga pri reševanju problemov, če pride do nepopolne nadgradnje in podobnih nevšečnosti. ChevronWP7.Updater je sistem prisilil, da je svoje stanje označil kot "changed" namesto "updated", zaradi česar bo Zune telefon pri vseh nadaljnih nadgradnjah spregledal.

Najbolj očitna rešitev problema je na novo naložen sistem, kar pa je vse prej kot trivialno niti vam tega ne bodo storili v servisu (iz očitnega razloga). Problema se zaveda tako moštvo, ki je izdalo program kot Microsoft sam, saj je takih uporabnikov kar nekaj.

Ampak vse ni tako črno. Fantje pri Chevronu so prevzeli vso odgovornost in že pripravljajo nov program, ki bo telefon vrnil na prava pota, oglasil pa se je tudi Microsoft, ki bo z njimi sodeloval do te mere, da bo program preveril in tudi potrdil kot varen, ko bo vse tako kot se šika.

Če ste eden od nesrečnih neučakancev, priporočam da Chevronovce spremljate preko Twitterja.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1719
24. september 2013
Neuradno nadgrajeni Windows Phone 7 s težavami pri nadaljnih popravkih
Windows Phone 7