Neverjetno, koliko naprav poganja Windows 10

Tehnik 26. september 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/win10-900mil-kavcic-sept19-hero.jpg

Eden izmed vidnejših pri Microsoftu, Yusuf Mehdi, je na Twitterju razkril zanimivo informacijo v zvezi z operacijskim sistemom Windows 10. Kot pravi, je Windows 10 že na več kot 900 milijonih naprav. Izjemna številka.

Če ste mislili, da se Windows 10 nahaja samo na namiznih in prenosnih računalnikih, ste v zmoti. Ta operacijski sistem lahko najdemo še na nekaterih drugih napravah. Na primer na Microsoftovih interaktivnih tablah Surface Hub in očalih HoloLens.

 

Windows 10 je sicer izšel pred dobrimi štirimi leti. Med uporabniki je bil precej dobro sprejet (in je še vedno). Precej bolje kot na primer nesrečni Windows Vista, na katerega se je ob izidu vsul plaz kritik. Zdi se, da je Microsoft z Windows 10 kar precej zadel v polno. Tako, kot je na primer s slavnimi Windows XP, ki jih številni uporabniki niso in niso želeli nadomestiti z novejšimi različicami operacijskega sistema.

Glede na dobro sprejetost sistema Windows 10 lahko pričakujemo, da bo Microsoft še naprej ohranjal največji tržni delež med operacijskimi sistemi za osebne računalnike. Je pa temu ameriškemu gigantu spodletelo pri mobilnih napravah, kjer danes kraljujeta operacijska sistema Android in iOS.

Vir: twitter.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. september 2019
4852
26. september 2019
Neverjetno, koliko naprav poganja Windows 10
Windows