Nexus 5 v barvah

Uroš Miklavčič 10. februar 2014
/PublishingImages/nexus_5_v_barvah_hero.jpg

Google je pred dnevi predstavil mobitel Nexus 5 v rdeči barvi. To je poleg črne in bele že tretja barvna možnost. Glede na trend barvnih mobitelov, s katerim je začela Nokia, to niti ni tako presenetljivo, a vseeno nekoliko nepričakovano. Vas zanima, kako bi izgledal Nexus 5 še v drugih barvah?

 

Ko barve postanejo trend

Ko je Nokia v letu 2011 predstavila svoj nov mobitel po imenu N9, je, morda nevede, začela trend, ki se je dve leti kasneje trdno zasidral med vodilnimi proizvajalci mobitelov. Nokia N9 je na trg prišla v treh barvah: črni, roza in modri. V žive barve odeta polikarbonatna lupina N9 je le nekaj mesecev kasneje zaživela še v drugi obliki, na kateri je tekel takratni Windows Phone 7. To je bila Nokia Lumia 800, ki je bila na voljo v črni, beli, roza in modri barvi. V kasnejši inkarnaciji, Lumii 920, se je roza umaknila rdeči, paleti barv pa se je pridružila še rumena. Tako je Nokiin zaščitni znak postal ravno nabor živih barv (poleg odlične kamere). Med drugimi lahko različne Lumie najdete tudi v vijolični in zeleni barvi.

Kasneje se je v barve odel tudi HTC One (morda, rdeča, siva in črna) in Samsung Galaxy S3, ki pa je bil odet v bolj zadržane, pastelne barve.

Najbolj ekstremen korak v tej smeri je naredila Motorola, ki je s svojim Moto X ponudila kar 252 različnih barvnih kombinacij (18 barv za zadnji pokrov, 7 barv za gumbe in 2 barvi prednjega dela).

Na tem mestu ne smemo pozabiti na iPhone 5C, ki je prav tako stopil na pot tega trenda s svojimi barvnimi plastičnimi ohišji. Apple stavi na nekoliko bolj zadržane odtenke; to je še posebej očitno, ko iPhone 5C postavite ob kakšno Lumio.

Google je v ta trend vstopil, kot sem že omenil, s svojim Nexusom 5. Medtem ko je črni Nexus 5 fordovsko zadržan, pa bela verzija, ki spominja na Stormtrooperje iz Vojne zvezd, vnese nekoliko življenja. Šele z rdečo verzijo pa se pokaže poln potencial tega mobitela. Menim, da bi s to potezo Google lahko povečal privlačnost modelov Nexus.

 

Barvni eksperiment

Ker sem neučakan, sem se odločil, da pripravim nekaj primerov barvnega Nexusa 5. Prav presenetljivo je, kako dobro delujejo nekatere barve na tem mobitelu. Osebno mi je najbolj všeč zelenomodra (teal) verzija. Vse rezultate si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Povzetek: barve so kul

Barve so se zagotovo ponovno vrnile in bodo očitno spet nekaj časa razveseljevale potrošnike. Po tem malem eksperimentu z Nexusom 5 sem ugotovil, da lahko barva pomeni tudi dodano vrednost, in pri naslednji menjavi mobitela bom zagotovo upošteval tudi ta faktor – ne nazadnje postajajo mobiteli tudi pomemben modni dodatek, predvsem pri nežnejšem spolu. Pa vi? So tudi vam všeč žive barve ali še vedno raje posežete po črnih in belih opekah?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. februar 2014
1957
14. februar 2014
Nexus 5 v barvah
Android