Ni še konec poti za Windows Mobile 6.5

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/motorolaES400.jpg

Motorola ES400 uporablja še "stare" Windows Mobile 6.5.3

Kljub temu, da je Microsoft za jesen najavil popolno prenovo svoje Windows Mobile platforme z Windows Phone 7, je prejšnji teden na predstavitvi Motorole ES400 presentila novica, da je v Redmondu v pripravi še en operacijski sistem za mobitele in ročne naprave. Poimenovali so ga Windows Embedded Handheld OS in ga lahko pričakujemo že v naslednje pol leta.

Z informacijami o novem sistemu so zaenkrat še bolj skopi, povedali pa so, da bo Windows Embedded Handheld OS zasnovan na osnovi Windows Mobile 6.5 in tako obdržal združljivost z aplikacijami, pisanimi za ta že uveljavljen OS. Windows Phone 7 s popolnoma novo zasnovo namreč le to prekinja, kar lahko predstavlja velik problem predvsem poslovnim uporabnikom in podjetjem, odvisnim od določenih aplikacij. Ravno na njih meri Microsoft, saj bo poleg združljivosti novi sistem nudil tudi neposredno možnost nadgradnje trenutno aktualnih Windows Mobile naprav.

Poleg tega za leto 2011 že načrtujejo naslednjo različico, ki pa bo osnovana na Windows Phone 7 tehnologiji in tako čim bolj omilila oster prehod na “sedmico”. Kot je omenil njihovi vodilni mož Steve Ballmer, bodo vmesni čas porabili za raziskave, kako podjetjem in njihovih aplikacijam čim bolj olajšati prehod na novo platformo.

S tem daje Microsoft jasen znak, da se bo v prihodnosti vse vrtelo okoli Windows Phone 7, ampak da ne bodo pozabili na svoje trenutne uporabnike. Vsaj ne, če ste veliko podjetje. :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1666
24. september 2013
Ni še konec poti za Windows Mobile 6.5
Windows Phone 7