Izpoved: Niti pomisliti nočem, kaj bi se zgodilo ...

Tehnik 7. december 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/e-oskrba-svet24-dec20-hero.jpg

POMOČ NA DALJAVO, ki jo 24 ur na dan zagotavlja storitev socialnega servisa E-oskrba, je ob mnogih nezgodah ali nenadnih poslabšanjih počutja ključnega pomena pri pravočasnem ukrepanju. To se je izkazalo tudi pri 81-letnem uporabniku Slavku, ki je prepoznal simptome srčnega infarkta in pravočasno poklical pomoč.

Z ženo sva vse življenje trdo delala, zdaj zlata leta preživljava v družbi najinih vnukov, ob večerih pa rada odigrava partijo kart ali se nasmejiva ob večernem televizijskem kvizu. Drug drugemu tako krajšava čas in si m e d s e b o j n o pomagava. Zleti pa so se obeh lotile tudi zdravstvene težave, žena ima raka na črevesju, sam sem sladkorni bolnik in jemljem tablete za holesterol.

 

Sicer ne živiva čisto sama – v spodnjem nadstropju naše hiše živi hčerka z družino, tako da nama veliko pomagajo. Ker sta hčerka in njen mož polno zaposlena s službama, vnukinji pa med tednom študirata v Mariboru, sva se z ženo odločila za E-oskrbo, saj nikoli ne veš, kdaj te bo kaj doletelo.

In izkazalo se je, da sva se odločila pravilno. Pred dvema mesecema je hčerka ravno odpeljala ženo na specialistični pregled v Ljubljano, zato sem bil sam doma. Ravno sem pozajtrkoval, ko me je začelo čudno stiskati v prsih. Najprej sem mislil, da bo že minilo, in se ulegel na kavč. Potem pa se je bolečina začela širiti iz prsnega koša v vrat in levo roko, začel sem se tudi močno potiti.

kupi


Pomislil sem, da bi to lahko bili znaki srčnega infarkta, in zajela me je panika, saj v hiši ni bilo nikogar, ki bi mi lahko pomagal. Hitro sem pritisnil na gumb E-oskrbe, ki ga ves čas nosim na obesku okoli vratu, in v manj kot 10 minutah so prišli pome reševalci ter me odpeljali v bolnišnico, kjer so mi pomagali. Tako so preprečili najhujše. Niti razmišljati nočem, kdaj bi dobil pomoč, če ne bi imel E-oskrbe. Verjetno prepozno.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. december 2020
5491
8. december 2020
Izpoved: Niti pomisliti nočem, kaj bi se zgodilo ...