Noč čarovnic - da ali ne?

Renata Anžič Trtnik 29. oktober 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/halloween-anzic-okt20-hero.jpg

Uvoženi praznik se je pri nas kar dobro prijel. Nekaterim sploh ni všeč, drugi pa se ne morejo upreti zabavnim mračnim silam, predvsem otroci, ki jim ta dan predstavlja zabavo. Izrezovanje buč, bledi obrazki, kakšna »zevajoča« rana sredi obraza ... ali pa pametni telefon s tematskimi aplikacijami na temo noč čarovnic.


CreepyPasta (za iOS)

Si na noč čarovnic radi pripovedujete ali berete strašljive zgodbe? Potem je CreepyPasta prava aplikacija za vas, saj ima nabor prek 14.500 zgodb, ki jih lahko berete ali pa poslušate. Čeprav je v angleščini, je povsem uporabna, saj lahko za otroke zgodbe povzamete v slovenščini ali pa za idejo vzamete zgolj »okvir«, potem pa po svoje peljete zgodbo in končate zaplet. Zgodbe lahko izbirate po avtorju, ključnih besedah, tematiki ali času branja. Super je, da vam ni treba imeti interneta pri roki, če želite dostopati do zgodb. Klet ali podstrešje vabita!

The Walking Dead: Dead Yourself (za Android in iOS)

Priljubljena televizijska serija Živi mrtveci, ki je začela nastajati leta 2010, sklepna 11. sezona pa bo zaradi koronskih časov namesto letos leta 2022, je sedaj na voljo tudi kot aplikacija. Če vas zanima, kako bi bili videti kot zombi, si jo le naložite. Preprosto je: naložite le svojo fotografijo in ‒ voila! Prestrašili boste sami sebe, lahko pa tudi druge, saj je možno fotografijo deliti na družabnih omrežjih. Ne pozabite je poslati tašči. ;)

 

Ghost Detector Radar Camera (za Android in iOS)

Ste imeli kdaj občutek, da vas zvečer med branjem ali ponoči, ko bi morali spati, nekdo opazuje? No, zdaj boste prišli do odgovora. V vašem domu se morda skriva duh, ki je obtičal med svetom živih in mrtvih. Brrr... ni za reve! Naložite si aplikacijo, dovolite kameri dostop, počasi, kot puma na preži, se sprehodite po hodnikih in drugih prostorih, in morda boste našli duha ali vampirja. Radar bo pokazal, kje je in kako oddaljen je ta nesnovni stvor od vas. Ko ga boste odkrili, mu zastavite vprašanje. Kakršnokoli – ker je osamljen, je zelo klepetav in rad vam bo odgovoril.

Toca Boo (za Android in iOS)

Da ne bodo igre preveč strašljive, ki so danes resnično realistične, vam raje predlagamo nekaj bolj ljubkega. Igro lahko igra do šest družinskih članov, potikate pa se po dveh nadstropjih hiše in skrivate. Pa seveda strašite! Všeč bo otrokom in odraslim. Bonnie je majhna deklica, ki je preoblečena v duhca, in se pomika po hiši, ker bi rada prestrašila vse prebivalce. Ti se pred njo skrivajo povsod, za zavesami, v kuhinji, pod mizami, v straniščni školjki itd. Pa ognite se svetlobi!

Halloween Live Wallpaper (za Android in iOS)

Frfotajoči netopirji, zlobna buča, mrtveci ... žive animacije na ozadju vaših pametnih telefonov so pika na i na najbolj strašljiv dan v letu.

Halloween Soundboard (za Android in iOS)

Zavijanje volkov, ječanje zombijev, kapljanje krvi ... vse to je lahko zvonec na mobilniku vsaj en dan v letu, ko nas skušajo mračne sile premagati. Ampak naslednji dan je že nov dan in mirno jih lahko zamenjate!


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. oktober 2020
5431
29. oktober 2020
Noč čarovnic - da ali ne?