Nokia N9 je dobila posodobitev MeeGo 1.2

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/nokia-n9-pr1.2-600x344.jpg

Nokia N9 je bila v razvoju kar nekaj časa. Približno dve leti, če se prav spomnim. Glavni krivec? Nokia. No, zlasti tisti del Nokie, ki je prepočasi razvijal operacijski sistem MeeGo. Seveda je k zakasnitvi prodaje pripomogla tudi kriza v podjetju in oznanitev, da bodo zdaj na svoje pametne mobilne telefone začeli nameščati operacijski sistem Windows Phone 7.

Prepričan sem, da je Nokia z novico, da bodo od zdaj naprej vsi njihovi pametni telefoni imeli le še Windows Phone OS, oznanila tudi ukinitev MeeGo projekta. Jeseni so se vseeno odločili, da začnejo s prodajo prvega in verjetno edinega MeeGo mobilnega telefona Nokie N9. Bum! Blogi, kupci in tehnični zanesnjaki smo bili navdušeni nad preprostostjo upravljanja MeeGo operacijskega sistema in tako je Nokia še enkrat morala premisliti o nadaljnem razvoju.

Kmalu po verziji MeeGo 1.1 je zdaj Nokia ponudila v prenos že verzijo 1.2 in ker je MeeGo zamišljen kot napreden OS, nadgradnja pride preko zraka (OTA = Over The Air). Nadgradnja je dokaj neboleča in namestitev traja približno pol ure. Nadgradnja 1.2 bo razveselila predvsem fotografske zanesnjake, s preoblikovanim uporabniškim vmesnikom in sistemom za prepoznavo obrazov v galeriji. Preostali popravki so tudi bolj oblikovne narave. Prav tako je bila za odtenek spremenjena pisava Nokia Pure Text.

Tudi Mobitel je začel v torek s prodajo Nokie N9, tako da ti predlagam, da ga čim hitreje nadgradiš.Vir: Engadget
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
911
24. september 2013
Nokia N9 je dobila posodobitev MeeGo 1.2