Nokia naslednje leto z Windows 8 tabličnimi računalniki?

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/windows-8-metro.jpeg

To, da je Nokia posvojila Windows Phone 7 na svojih najbolj prestižnih telefonih, ni več nobeno presenečenje,  je pa presenečenje, da menda Finci za junij prihodnje leto načrtujejo tablične računalnike z Windows 8. Pravimi okni, ne mobilno varijanto.

Izzid Windows 8 Microsoft načrtuje enkrat v prihodnjem letu, zato je napoved, ki jo je, seveda popolnoma neuradno, izustil Paul Amsellem, vodilni mož francoske Nokie, še toliko bolj presenetljiva. Microsoft namreč ni izdal še nobenega oprijemljivega datuma, kdaj kanijo nova Okna ugledati potrošnike, in če ima Nokia glede na tesno sodelovanje kakšno informacijo več, bo to še pred poletjem.

Metro vmesnik v Windows 8

Microsoft ima z Windows 8 velike načrte. Poleg Intelove procesorske arhitekture, bo osmica podpirala tudi ARM, ki je zaradi energijske varčnosti precej bolj priljubljen v mobilnih napravah. Poleg tega bodo nova okna poleg klasičnega vmesnika ponujala tudi Metro vmesnik, osnovan na Windows Phone 7, ki je veliko bolj primeren za delo s prsti.

Nizka poraba, prstom prijazen vmesnik in čistokrvni Windowsi, ki niso prilagojeni in omejen mobilni OS, bi lahko bili recept, kako končno preseči Applov iPad. In očitno bo Nokia med prvimi, ki bo to preizkusila.

vir: ars technica

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1763
24. september 2013
Nokia naslednje leto z Windows 8 tabličnimi računalniki?