Nokia bo za Symbian skrbela vsaj do leta 2016

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/symbian_logo-thumb.jpg
Symbian logoKo je februarju po svetu završala novica, da sta Nokia in Microsoft stopila v partnerstvo, so se sprožila ugibanja o prihodnosti operacijskega sistema Symbian, ki ga trenutno najdemo na vseh najbolj priljubljenih Nokiinih telefonih. A brez skrbi - Nokia bo namreč še vsaj naslednjih 5 let skrbela za podporo in nadgradnjo programske opreme za tvojo Symbian Nokio.

V nedavnem intervjuju za kitajsko različico bloga Nokia Conversations je Stephen Elop, direktor Nokie, namreč zatrdil, da podjetje še naprej vlaga v Symbian. Kot verjetno veš, so prejšnji mesec predstavili tudi prihodnjo različico Symbiana, imenovano Anna. Za uporabnike Nokiinih telefonov s Symbianom je vsekakor najbolj razveseljiva novica, da lahko Symbian nadgradnje, podporo in storitve pričakujemo vsaj do leta 2016, morda celo dlje.

Pogovor z Elopom, ki je mimogrede trenutno najbolj navdušen nad prestižno Nokio Oro, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Seveda pa se Nokia intenzivno pripravlja tudi na predstavitev prvih telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Prve Windows Phone Nokie bomo morda videli že letos. Znano pa je že, da bodo prišle na trg z različico Windows Phone 7.5 Mango, ki jo je Microsoft podrobneje predstavil prejšnji teden.

Katere Nokie pa si ti najbolj želiš? Se veseliš novega Symbiana Anna ali te že mika prehod na Nokio z Windows Phone Mango?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
255
24. september 2013
Nokia bo za Symbian skrbela vsaj do leta 2016
Symbian, Windows Phone 7