Nokia v Kiberpipi pripravlja izziv za razvijalce mobilnih aplikacij

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/Screen-Shot-2011-11-22-at-2.45.16-PM.png

Nokia se še ni pripravljena odreči platformi MeeGo, ki so jo dve leti razvijali kot zamenjavo za Symbian. Čeprav so se na koncu odločili, da bodo na večino svojih pametnih telefonov od zdaj nameščali Windows Phone 7 operacijski sistem, je MeeGo vse bolj priljubljen. Zato ta vikend 26. in 27. novembra, Nokia vabi vse slovenske in hrvaške razvijalce naj se jim pridružijo v Kiberpipi, kjer se bodo posvetili razvijanju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Test Nokie N9 smo že opravili in si ga lahko prebereš tukaj.

Za sodelujoče razvijalce bo izziv priložnost, da izpilijo svoje veščine pri prenašanju aplikacij med različnimi platformami, podrobno spoznajo najsodobnejšo strojno opremo na področju mobilnih telefonov ter v praksi preizkusijo svoje ideje in koncepte. Skozi razvoj aplikacij za pametni telefon Nokia N9, ki bo potekal z uporabo paketa za razvoj programske opreme Qt, jih bodo z nasveti vodili domači in tuji strokovnjaki s področja razvoja mobilnih aplikacij. Med njimi so tako strokovnjaki družbe Nokia z izkušnjami z različnih področij razvoja aplikacij kot tudi uspešni razvijalci aplikacij iz lokalnega okolja.

Če se želiš prijaviti na Nokiin izziv, hitro pojdi na spletno stran Show Your Skills, saj se lahko prijaviš samo še danes!

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
906
24. september 2013
Nokia v Kiberpipi pripravlja izziv za razvijalce mobilnih aplikacij