Nov mesec prinaša novih 6 NEO Iger

Tehnik 5. november 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/NEO-igre-tehnik-nov21-hero.jpg

Naša knjižnica NEO Iger pridno raste in v novembru smo za vas dodali novo skupino iger, ki so namenjene različnim starostnim skupinam, tako da se nekaj najde za prav vsakogar. Naša zbirka naslovov je s tem mesecem narasla na že več kot 90 iger, in da bo izbira igranja lažja, smo za vas pripravili kratke opise novih naslovov.

Puppet Kings

Žanr arkadnih breakout iger se je začel davnega leta 1976, ko je Atari spočel čisto prvo takšno igro, s preprostim imenom Breakout. Ta žanr je pozneje postal izjemno priljubljen, saj je igralna mehanika povsem preprosta: odbijate žogico in razbijate različne prepreke. Z leti smo nato dobili več naslednikov te igre, leta 2017 pa je izšel Puppet King, ki je obdržal osnovno igralno formulo in jo nato samo še nadgradil.

Tudi v Puppet Kings boste odbijali žogo od loparja, a ta bo zdaj uničevala različne prepreke, ki ne bodo samo statične. Napadali vas bodo različni nasprotniki, tem pa se bodo nato pridružili še ogromni šefi. Vse skupaj spremlja celo zgodba, zato bo vaše sprehajanje med različno zamišljenimi stopnjami postalo še bolj zanimivo in dejansko vas bo zanimalo, kaj se zgodi, ko uspešno odbijete žogo in razbijete še zadnjo opeko.

 

Rad Rogers

Ste v mladosti radi igrali akcijske platformske igre v 2D, kot sta Commander Keen in Jazz Jackrabbit? Potem je Rad Rogers kot naročen za vas.

Zgodba vas postavi v vlogo fantiča, ki je sredi dolgih ur igralne seanse zaspal pred televizorjem, ko pa se zbudi, ga pričaka vključena konzola, ki ga nato posrka v svet videoiger. Radu se tako izpolnijo sanje in postane junak lastne igričarkse pustolovščine, ta pa bo od njega zahtevala preskakovanje nevarnih preprek in uporabo zanimivo zastavljenih orožij, ki bodo nujno potrebna za deratizacijo okuženega pragozda. Rad se na avanturo ne bo podal sam, saj mu bo družbo delala konzola Dusty, ta pa bo s svojim neprestanim govoričenjem poskrbela za nepozabno pustolovščino, polno humorja in napetih situacij.

 

Riptide GP: Renegade

Dirkanje v svetu videoiger ponavadi izvajamo po cestah, a Riptide GP: Renegade to formulo spremeni in nas postavi za krmilo vodnega skuterja. Nastopamo v vlogi nekdanjega vodnega dirkača, ki pa so ga brcnili iz slavne lige Riptide GP in ne ostane nam drugega, kot da se podamo v svet nelegalnega vodnega dirkanja, kjer so pravila bolj kot ne samo za okras in je pomembno samo to, da prvi prečkamo ciljno ravnino.

Čakajo vas zanimivo zastavljene proge, ki v sebi skrivajo bližnjice in cel kup odskočnih brvi za izvajanje frajerskih zračnih potez. Enoigralska kampanja vas nagradi z odklepanjem novih vodnih skuterjev, bitke pa lahko preselite v večigralske vode, kjer se v eni dirki lahko pomeri do 8 igralcev.

 

Saints Row IV: Game of the Century Edition

Po odštekanem tretjem delu serije Saints Row so se igralci spraševali, kam lahko franšizo še zapelje razvijalec Volition. In ta svojih pristašev ni pustil na cedilu, saj je četrti del podedoval vso norost predhodnika in jo še nadgradil.

Tolpa junakov Saints je prišla na sam vrh sveta in je osvojila celo Belo hišo. Zdi se, da jim na Zemlji nihče več ne more žugati s prstom, in ta njihova teza je pravilna, žal pa niso računali na nevarnosti izven našega zelenega planeta. Človeštvo tokrat napade zlobni vesoljec Zinyak, ki si s svojo vojsko hitro pokori civilizacijo in začne na Zemlji uživati diktaturo. Edini, ki se mu lahko postavijo po robu, so Saintsi, ti pa v novi avanturi ne bodo vihteli samo mogočnih orožij, temveč se bodo lahko zanašali tudi na posebne sposobnosti, saj so pridobili supermoči.

Igra Saints Row IV vam bo tako prvič v seriji omogočala letanje po zraku brez vozila in bliskovito hitro tekanje, ki pusti vse avtomobile daleč za sabo. Seveda vas bodo na poti spremljale zabavne in dobro zamišljene misije, ki jih boste lahko opravljali povsem sami ali pa sodelovalno v navezi s še enim prijateljem. Game of the Century Edition s sabo prinaša še vso naknadno izdano DLC-vsebino, kot so razne preobleke in dodatne naloge, ki so v primerjavi z originalom še bolj 'odpuljene'.

 

Silence

Igra Silence nosi čudovito, rahlo risankasto podobo in zato bi jo zlahka zamenjali za otroško. A resnica je drugačna, saj nam Silence želi predstaviti bolj odraslo zgodbo, od katere bodo nekaj odnesli igralci vseh starostnih skupin.

Zgodba spremlja 16-letnega Noaha, ki se s sestro Rennie pred bombardiranjem potuhne v bunker. A tam ne najdeta samo zatočišča, temveč tudi skrivnostni Silence, ki je nekakšen svet med življenjem in smrtjo. Rennie se nato izgubi in Noah zaviha rokave ter se jo spravi iskat. Vendar pa njegova naloga ne bo tako enostavna, saj Silence skriva demone, ki sta jih povzročila vojna in trpljenje.

Silence nam omogoča raziskovanje čudovito izrisanih 2D-ozadij in preklapljanje med tremi igralnimi karakterji ter spoznavanje zanimivih oseb, kot je denimo gosenica Spot, ki je tako prikupna, da se vam bo priljubila že ob prvem srečanju.

 

Shantae: Half-Genie Hero

Platformska 2D igra Shantae: Half-Genie Hero je odlična za najmlajše igralce, pozdravili pa jo boste tudi vsi tiste starejši, ki gojite tople spomine na stare NES konzole, ki so nas preselile v platformske pustolovščine tipa Aladin. Shantae si namreč ravno z njimi deli dobršen del svojega DNK-ja, a seveda nosi pisana 2D podoba veliko lepše teksture, naša glavna junakinja pa se me svojo avanturo skozi različne stopnje ne bo zanašala samo na skakanje, ampak tudi na svoje posebne sposobnosti plesanja trebušnih plesov, ki jih prinašajo unikatne supermoči. Glavna junakinja se bo tako lahko instanto preobrazila v različne živali, kot so sloni, želve in opice, ko pa prijazna beseda ne bo zalegla, se bo lahko poslužila svojega biča, ki je narejen kar iz njenih las.

Posebnost NEO verzije je Ultimate Edition verzija igre, ki s sabo prinaša vse do sedaj izdane dodatke in preobleke, tako da se boste v vsako stopnjo lahko podali v primerni modni preobleki.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
5. november 2021
5801
23. november 2021
Nov mesec prinaša novih 6 NEO Iger