Nova finančna injekcija za renesanso mobilnih telefonov Nokia

Srdjan Cvjetović 23. maj 2018
/PublishingImages/nokia-siol-maj18-hero.jpg

Finska družba HMD Global je pridobila sto milijonov ameriških dolarjev novih sredstev od različnih investitorjev, kar bodo namenili nadaljnji rasti in razvoju mobilnih telefonov Nokia.

S tem krogom financiranja, vrednim približno 85 milijonov evrov, je tržna vrednost družbe HMD Global, ki je odkupila pravice uporabe imena Nokia za mobilne telefone, presegla milijardo ameriških dolarjev (850 milijonov).

V družbi HMD Global, kjer ne skrivajo svojih ambicij niti na slovenskem trgu, za letos napovedujejo še odločnejšo krepitev ponudbe svojih pametnih telefonov

Intervju z glavnim izvršnim direktorjem družbe HMD Global

Povratek (skoraj) odpisanih

Ko je po ponesrečeni poroki nekoč nedosegljivo prvega proizvajalca mobilnih telefonov Nokia z Microsoftom ta blagovna znamka skoraj povsem poniknila, so lani ustanovili družbo HMD Global. Družba, ki je zbrala tudi nekdanje strokovnjake nekoč slavne Nokie, se je v prvem letu poslovanja od ustanovitve 1. decembra 2016 prebila na trge več kot 80 držav, kamor je v tem obdobju dostavila več kot 70 milijonov telefonov Nokia.

 

Glavni izvršni direktor družbe HMD Global Florian Seiche. Foto: Philipp Lipiarski

Danes je, so še sporočili iz družbe HMD Global, telefone Nokia mogoče kupiti na četrt milijona prodajnih mestih v več kot 170 državah. Poslovno leto 2017 je HMD Global zaključil z 1,8 milijarde evrov skupnega prihodka, še vedno pa so na poti iz operativne izgube, ki je v lanskem poslovnem letu znašala 65 milijonov dolarjev.

Dve tretjini njihovih današnjih kupcev sta mlajši od 35 let, ugotavljajo v družbi HMD Global, ki je od lanskega marca predstavila 16 novih modelov mobilnih telefonov (vseh ne nujno na vseh trgih).

Članek je bil prvotno objavljen na http://siol.net/digisvet/novice/.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. maj 2018
4027
23. maj 2018
Nova finančna injekcija za renesanso mobilnih telefonov Nokia
Android