Nova funkcionalnost: Instagram Notes

Tehnik 7. februar 2023 Čas branja članka: 1 min
/PublishingImages/IG-NOTES-tehnik-feb23-hero.jpg

Če ste od zadnje posodobitve aplikacije Instagram nekoliko presenečeni nad novo horizontalno vrstico z obvestili uporabnikov in nekaterimi novimi ikonami, brez skrbi – to je le nov kanal za komunikacijo s prijatelji.

Instagram Notes so nova oblika sporočil, ki so nekje med zgodbami in neposrednimi sporočili. Vidijo jih lahko samo tisti, s katerimi si vzajemno sledite, so pa besedilna sporočila z omejitvijo do 60 znakov. Podobno kot Stories/Zgodbe, tudi Notes ostanejo vidni le 24 ur, nato pa izginejo. Nov Note ustvarite v zavihku s sporočili s klikom na novo ikono oblačka s horizontalno strelo – tisto, ki spominja na Facebook Messenger.

Prednost Notesov v primerjavi z drugimi oblikami komunikacije znotraj Instagrama je v njihovi nevsiljivosti, saj uporabniki ne prejmejo obvestil o novih Notesih in so torej namenjena predvsem tistim uporabnikom, ki pogosto uporabljajo Instagram. Notes so na voljo v novih različicah aplikacije, vendar ne pri vseh uporabnikih. Če jih ne najdete, počakajte na posodobitev.

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. februar 2023
6107
7. februar 2023
Nova funkcionalnost: Instagram Notes