Nova VR očala Meta Quest Pro

Tehnik 17. oktober 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/meta-quest-pro-tehnik-okt22-hero.jpg

Meta, korporacija pod katero sodita Facebook in Instagram, ki je že leta med pionirji navidezne resničnosti, je na nedavnem dogodku predstavila nova VR očala Meta Quest Pro.

 

Gre za napredno napravo, ki jo v ZDA prodajajo za kar 1500 dolarjev, kar predstavlja korenit preskok od aktualnega Meta Quest 2, za katerega je treba odšteti 400 dolarjev. Naprava to visoko ceno upraviči s strojno opremo, ki vključuje najsodobnejše procesorje Snapdragon, zaslon visoke ločljivosti in več kamer kot televizijski studio. Meta Quest 2 ima namreč sprednjo kamero s katero snema prostor v katerem smo, da mu prilagodi virtualni prostor, z notranjimi kamerami snema uporabnikov obraz, da posnema njegovo mimiko na avatarju, poleg tega pa imajo kamere tudi kotrolerji s katerimi v navideznem svetu upravljamo z digitalnimi predmeti. Oblika je ustrezno futuristična z zaobljenim steklom in senčniki ob straneh.

 

Čeprav naj bi bil Meta Quest Pro namenjen širokemu naboru storitev, so številne še v razvoju, tako da je uporabnost omejena na igranje iger in razvoj virtualnih rešitev ter vstop v družabno omrežje prihodnosti Horizon Worlds, nekakšen Facebook prihodnosti, kjer se lahko družimo kot animirani avatarji. Meta Quest Pro je mogoče prednaročiti v 22 državah (tako kot druge Metine izdelki za VR), Slovenije pa na tem seznamu (še) ni.

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
17. oktober 2022
6026
17. oktober 2022
Nova VR očala Meta Quest Pro