Novi Gmail je že na voljo

Tehnik 3. maj 2018
/PublishingImages/new-gmail-maj15-hero.jpg

Nedavno smo poročali o tem, da bo Google ponudil nov, osveženi Gmail. In sedaj ga tudi je. Novosti je bil deležen predvsem spletni Gmail, nekaterih sprememb pa je bil deležen tudi mobilni.

Spletni Gmail nam po novem na spisku prejetih e-poštnih sporočil prikaže, katera vrsta datoteke je pripeta v posamezno e-poštno sporočilo (če sploh je kakšna). Pripete datoteke lahko odpiramo tudi neposredno na omenjenem spisku, torej nam ni treba odpreti posameznega e-poštnega sporočila in nato v njem odpirati pripete datoteke. Poleg tega nam spletni Gmail po novem ponuja gumb odloži (snooze), s katerim lahko odložimo e-poštna sporočila, hiter dostop do raznih aplikacij na desnem robu, možnost uporabe predhodno napisanih odgovorov pri odgovarjanju na prejeta e-poštna sporočila in celo možnost samouničevanja e-poštnih sporočil. Opozori pa nas tudi, ko se mu zdi prejeta e-pošta nevarna.

 

Mobilni Gmail pa nam po novem lahko prikazuje obvestila samo za pomembna e-poštna sporočila in nam predlaga, da se odjavimo od določenih redno prejetih e-poštnih sporočil, ki jih ne beremo (npr. razne tedenske novice).

Če želite uporabljati osveženi spletni Gmail, morate v desnem zgornjem kotu starega Gmaila klikniti na zobato kolo in nato v prikazanem meniju izbrati Preskusi nov Gmail. Možno, da vam kakšna nova funkcionalnost še ne bo delovala, bi vam pa morala čez kak teden.

Vir: www.blog.googl.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. maj 2018
3996
3. maj 2018
Novi Gmail je že na voljo