Novi HTC One se je tudi uradno predstavil

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Mobitel_HTC_One_2013.jpg

HTC je pravkar v Londonu  in New Yorku sočasno razkril tančico skrivnosti, ki je še včeraj zakrivala novo Android zverino s preprostim imenom HTC One. No, govorice o skrivnostnem M7 so že dlje časa krožile po internetu, a vseeno smo danes izvedeli še nekaj novih podrobnosti o tem mobitelu.

Novi HTC One

HTC One je prva tehnična zverina

Za HTC tudi preteklo leto ni bilo tako uspešno, kot bi si želeli. Tudi zato so se tokrat verjetno še bolj potrudili, da v eni napravi ponudijo kar se da veliko. HTC One tako ponuja svežo obliko, ki sicer precej spominja na iPhone 5, tudi po izboru materiala za ohišje - aluminij. Ima pa HTC One zaobljen zadnji del za prijetnejši občutek v rokah.

Kot se za letošnje Android paradne konje spodobi, ima HTC One visoko ločljiv 1080p HD zaslon s kar 468 ppi. Piksle bomo torej iskali pod mikroskopom. Na srečo v velikosti samega zaslona niso pretiravali in ostali pri spodobnih 4,7 palcih (11,94 cm). Pod zaslonom bomo tokrat našli le dva kapacitivna gumba. HTC One bo, kot je že iz slik razvidno, obdan v dvojna stereo zvočnika, ki ju HTC predstavlja pod imenom BoomSound. Manjkala ne bo seveda tudi HTC-jeva integracija z Beats Audio za bogatejši zvok pri poslušanju glasbe preko slušalk.

Mobitel HTC One bo poganjal štiri-jedrni 1,7 GHz procesor Snapdragon 600, na voljo bo imel kar 2 GB delovnega pomnilnika. Slike bomo zajemali s 4 MP kamero, za katero HTC trdi, da število pikslov pravzaprav ni pomembno. Na kakovost bolj vpliva velikost pikslov, zato so razvili tehnologijo UltraPixel, ki naj bi prepuščala kar 300x več svetlobe in ponujala izjemno kakovost slik v slabših svetlobnih pogojih. Ob nakupu mobitela HTC One bomo lahko izbirali med modeloma z 32 GB ali 64 GB notranjega pomnilnika v dveh barvah, črni in srebrni (na uradni strani se sicer pojavlja še rdeča). Ob takih komponentah bo mobitelu vsekakor prišla prav tudi 2300 mAh baterija. HTC One bo imel le 143 gramov in dimenzije 137,4 mm x 68,2 mm x 9,3 mm.

Novi HTC Sense z BlinkFeed za lažji pregled nad vsebinami

Seveda HTC ni pozabil tudi na programsko opremo. HTC One bo poganjal Android 4.1.2 Jelly Bean, prenovljen bo tudi HTC-jev uporabniški vmesnik Sense 5. Novi HTC Sense bo imel sodobno in elegantno preobleko, poudarek pa bo tudi na ploščicah za hiter pregled nad vsebinami, ki malce spominjajo na Windows Phone uporabniški vmesnik. Ploščice so povezane z novo funkcijo BlinkFeed, ki na enem mestu združuje objave iz družabnih omrežij in novičarski strani. Za to naj bi imeli sklenjen dogovor že s 1.400 ponudniki vsebin. Seveda bomo lahko sami izbrali, katere vsebine so najbolj zanimive in jih želimo imeti vedno na dosegu hitrega pogleda.

Prenovljen je tudi predvajalnik glasbe, ki zna samodejno iz oblaka pridobiti besedila skladb in druge informacije. V kombinaciji z BoomSound zvočniki zna biti torej HTC One uporaben tudi za karaoke, saj ima izboljšano ne le predvajanje, ampak tudi zajem zvoka.! HTC One se bo po zaslugi IR oddajnika, ki se skriva kar v gumbu za odklepanje, in funkcije Sense TV lahko pogovarjal tudi s televizorji in hišnim kinom. Kamera bo poleg izboljšav ponujala tudi možnost zajema HTC Zoe za združevanje fotografij in videa, manjkali ne bodo seveda tudi starinski filtri. Za multimedijo bo torej HTC One več kot odlično poskrbel z vseh vidikov.

Če se ti od vseh novosti že cedijo sline (meni se), še najava, da bo HTC One v roke uporabnikov začel prihajati konec marca. Upamo, da bo tudi k nam prišel hitro, saj je HTC napovedal velik svetovni izid s kar 80. državami in 185 operaterji. Podrobno si lahko mobitel HTC One ogledaš še v spodnjem predstavitvenem videu, še več slik tega lepotca pa najdeš na Facebook strani HTC Slovenija.

 

Vir: HTC

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
470
4. oktober 2013
Novi HTC One se je tudi uradno predstavil
Android