Bi radi novo tablico? Novi iPad 8. generacije bi bil lahko pravi za vas

Tehnik 30. november 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/ipad8-kavcic-nov20-hero.jpg

Pri Telekomu Slovenije vam že dolgo časa ponujamo Applove tablice. Ravnokar pa smo dali v prodajo še eno, in sicer iPad 8. generacije. Ta tablica je bila predstavljena letošnjega septembra in prinaša precej. Če kupujete novo tablico, vam priporočamo, da razmislite tudi o tej.

Na tem mestu bi vas radi še opozorili, da se je tudi drugim iPadom, ki jih prodajamo, spremenila cena. Predlagamo, da jo preverite na našem spletnem mestu.

Ob začetku prodaje iPada 8. generacije pri nas vam želimo to Applovo novo tablico na kratko predstaviti. Če vas zanima, kakšna je, berite dalje.

iPad 8. generacije

Apple ima ta hip v svojem prodajnem asortimanu več tablic. Za zahtevnejše ima v prodaji dve vrhunski tablici iPad Pro. Nekoliko manj zahtevnim pa med drugim ponuja novega iPada 8. generacije. Čeprav je slednji namenjen nekoliko manj zahtevnim, pa to še zdaleč ne pomeni, da je slab. Gre vseeno za odlično tablico, ki bi jo priporočili povprečno zahtevnemu uporabniku.

 

iPad 8. generacije po vizualni plati ne izstopa tako zelo kot nova iPada Pro ali pa novi iPad Air, saj ima nekoliko debelejše robove okrog zaslona. Vseeno pa s samo 7,5 mm debelo zasnovo deluje atraktivno. Na sprednjem delu najdemo 10,2-palčni IPS-zaslon, ki premore precej visoko ločljivost. Ta znaša 2160 x 1620 slikovnih točk (264 slikovnih točk na palec). Slika pri tem Applovem novincu je tako zelo ostra.

Na zunanjem delu iPada 8. generacije lahko najdemo tudi solidni kameri (eno spredaj in eno zadaj), s katerima je mogoče delati spodobne posnetke. Vseeno pa uporabniki tega iPada v prvi vrsti verjetno ne bodo kupili zaradi kamer, saj je fotografije in videe lažje narediti s pametnimi mobiteli.

 

Stvar, ki jo je treba pri novem iPadu 8. generacije še posebej izpostaviti, je čip A12 Bionic z Neural Enginom. Zahvaljujoč temu čipu, je tablica hitrejša od marsikatere tablice oziroma prenosnika na trgu.

iPad 8. generacije omogoča odlično produktivnost. Nanj se namreč lahko priklopi namensko tipkovnico ali pa se ga uporablja s posebnim pisalom Apple Pencil (1. generacije). Tipkovnico in pisalo je treba dokupiti ločeno. Za dobro produktivnost je zaslužen tudi operacijski sistem iPadOS 14, s katerim prihaja ta tablica.

 

Novi iPad je na voljo v različici, ki podpira samo WiFi-omrežja. Kupiti pa ga je možno tudi v različici, ki poleg WiFi-ja podpira tudi celična omrežja. Žal pa slednja ne podpira omrežij 5G. Upamo, da bo Apple podporo za 5G-omrežja dodal pri naslednjem iPadu.

iPad 8. generacije se ponaša tudi z baterijo, ki lahko marsikateremu uporabniku ob enem polnjenju zdrži cel dan. Seveda je marsikaj odvisno od tega, kako uporabnik tablico uporablja. Če jo v določenem dnevu uporablja veliko ur in na njej poganja zahtevne videoigre, bo baterija seveda zdržala precej manj, kot če bi tablico samo tu in tam prijel v roke.

Applova nova 10,2-palčna tablica prihaja v treh barvnih različicah, in sicer v srebrni, sivi (Space Gray) in zlati. Preverite na našem spletnem mestu, v kateri barvi jo lahko kupite pri nas.

Popestrite si letošnji december z odlično tablico iPad 8. generacije!

Specifikacije tablice iPad 8. generacije

 • Zaslon: 10,2-palčni IPS z ločljivostjo 2160 x 1620 slikovnih točk (264 slikovnih točk na palec)
 • Čip: A12 Bionic z Neural Engine
 • Kamera: 8 MP, f/2.4, snemanje videov 1080p s 30 slikami na sekundo
 • FaceTime HD kamera: 1,2 MP slike, f/2.4, snemanje videov v 720p
 • Interni spomin: 32 GB/128 GB
 • Dimenzije: približno 250,6 mm x 174,1 mm x 7,5 mm
 • Teža: približno 490 g (WiFi) oziroma 495 g (WiFi + celična omrežja)
 • Baterija: 32,3 vatnih ur
 • Barve: srebrna, siva (Space Gray) in zlata
 • Operacijski sistem: iPadOS 14
 • Drugo: podpora za pisalo Apple Pencil (1. generacija), bralnik prstnih odtisov

 • Vira: Apple.com, Apple.com/ipad.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  30. november 2020
  5482
  30. november 2020
  Bi radi novo tablico? Novi iPad 8. generacije bi bil lahko pravi za vas
  iOS