Novi LG G2 je vse fizične gumbe preselil kar na zadnjo stran mobitela

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/LG_G2-front-back.jpg

Kot pričakovano, je LG včeraj zvečer po našem času predstavil svojega novega paradnega konja v družini Android mobitelov. LG G2 prinaša zmogljivo notranjost in izboljšano uporabniško izkušnjo. Po videzu sicer spominja na Samsungov Galaxy S4. Bo pa od konkurence izstopal po tem, da so se gumbi iz sprednje strani in stranic mobitela preselili kar zadaj, pod glavno kamero.

LG G2 je s svojim 5,2 palčnim (13,2 cm) Full HD IPS LCD zaslonom na dotik in dimenzijami 138,5 x 70,9 x 8,9 mm precej velika zverina. Zaslon bo podpiral resolucijo 1080 x 1920 (ločljivost 424 ppi). Za brezhibno delovanje bo skrbel štiri-jedrni 2,26 GHz procesor Snapdragon 800, mobitel bo imel na voljo 2 GB delovnega in 16 ali 32 GB notranjega pomnilnika. Slike bomo lahko zajemali s 13 MP glavno kamero, manjkala ne bo podpora za super hitro omrežje LTE/4G. Da mobitelu ne bo zmanjkalo energije pri pomembnih opravilih, bo poskrbela zavidljivo zmogljiva Li-Po 3000 mAh baterija.

Kot že omenjeno, se LG G2 pri osnovni obliki precej zgleduje pri zaobljenih linijah Samsungovih mobitelov Galaxy. Je pa LG G2 unikaten po tem, da ima gumbe za odklepanje in glasnost kar na sredini zadnje strani mobitela, pod kamero. Krivec za to naj bi bila velikost mobitela. Pri tako velikih mobitelih je včasih res težko v pravem trenutku doseči vse stranske gumbe, zato jih je LG prestavil zadaj, kje imamo ponavadi kazalec. Nekako tako, kot v roki držimo računalniške miške. Po prvih vtisih iz tujih blogov, se ta, na prvi pogled nenavadna, odločitev v praksi dobro obnese.

 

LG je pri načrtovanju mobitela G2 očitno kar nekaj pozornosti posvetil uporabniški izkušnji. Zato so Androidu 4.2.2 Jelly Bean, ki bo poganjal G2, dodali nekaj zanimivih lastnih izboljšav. Mobitel bo mogoče zbuditi preprosto tako, da na zaslon dvakrat potrkamo s členki prstov. Ko si bo prijatelj ali otrok želel izposoditi mobitel, bomo lahko aktivirali gostujoči način z omejenim dostopom do aplikacij in možnosti mobitela. Pri Sonyju so si izposodili različna obnašanja ob priklopu na slušalke ali USB kabel; LG tej funkciji pravi Plug & Pop. Pri Samsungu pa so si sposodili idejo o hkratnem zajemu slik in video posnetkov s zadnjo in sprednjo kamero hkrati. Podrobne opise vseh novih možnosti najdeš na LG-jevi strani.

G2 bo poseben tudi zaradi LG-jevega ovitka QuickWindow v sedmih barvah, ki bo ponujal majhno okence v najpomembnejšo funkcionalnost mobitela. Velikost zaslona in ponujena funkcionalnost me sicer precej spominja na manj pametne mobitele, ki so bili včasih moderni, le da je LG-jevo hitro okence mogoče uporabljati na dotik.​

 


Skratka, LG G2 je precej zmogljiva Android zverina, ki prinaša tudi nekaj unikatnih inovacij. Najbolj zanimiva je vsekakor odločitev o migraciji gumbov iz sprednje strani in stranskih robov na zadnji del mobitela. Zanimivo bo videti, ali se bo ta nov pristop prijel in ali si bodo bodo drugi proizvajalci to začeli "izposojati" od LG-ja. LG G2 bo sprava na voljo v Južni Koreji, v prihodnjih osmih tednih pa naj bi prišel še do 130 operaterjev čez lužo in na naši celini. Upajmo, da čim prej pride tudi v naše konce!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
553
3. oktober 2013
Novi LG G2 je vse fizične gumbe preselil kar na zadnjo stran mobitela
Android