Novosti v aplikaciji Google Zemljevidi: pot z manjšo porabo bencina

Tehnik 13. september 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/google-maps-novosti-tehnik-sept22-hero.jpg

Google Zemljevidi nam pomagajo s predlogi poti kadarkoli nismo prepričani, kje se nahaja naša želena destinacija, ali po kateri poti čim hitreje priti tja. No, kmalu bomo aplikacijo z veseljem preverili tudi pri vsakodnevnih poteh, saj bo ponujala tudi možnost izbire najbolj varčne oz. okolju najbolj prijazne poti. Ta pot naj bi ponudila najmanjšo porabo bencina in posledično tudi najmanj izpustov CO2. Posledično ne bo nujno najhitrejša, seveda pa se bomo uporabniki lahko še naprej sami odločili, katero različico poti izbrati.

Te novosti bomo deležni tudi v Sloveniji, medtem ko so jo uporabniki v ZDA in Kanadi lahko preizkušali že od lanskega leta. V naslednjih tednih naj bi v aplikaciji omogočili tudi možnost izbire motorja (bencinski, električni …), ki ga ima naše vozilo, da bo aplikacija lahko ponudila kar najbolj optimalen izračun poti za naš avto.

 

Z avtomobilsko vožnjo vplivamo tudi na onesnaževanje okolja, saj so avtomobilski izpusti namreč eden večjih onesnaževalcev, zato lahko – kadar je to mogoče – namesto avta uporabimo kolo, javni prevoz ali pa se k bližnjim destinacijam odpravimo kar peš. Z Google Zemljevidi si lahko pomagamo v vseh primerih, saj v mnogih mestih, tudi slovenskih, dobro pokrivajo tudi javni prevoz.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. september 2022
6003
13. september 2022
Novosti v aplikaciji Google Zemljevidi: pot z manjšo porabo bencina