Obleka za vaš mobitel

Tehnik 22. januar 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/dbrand-ribic-jan20-hero.jpg

Po nakupu novega mobitela običajno sledi še nakup silikonskega ovitka, saj ni nič bolj nadležnega kot praska na novem mobitelu, s katero bomo morali živeti do poteka vezave. Ovitki našim napravam vsekakor nudijo zaščito, mislim pa, da se vsi strinjamo s tem, da jih večina izgleda precej slabo, hkrati pa povečajo dimenzije naprave. Rešitev oziroma alternativa klasičnim ovitkom je v angleškem jeziku znana kot “skin” ali “wrap” in je na trgu že kar nekaj časa, tovrstne nalepke pa ponujajo nadaljnje vizualno prilagajanje zunanjosti mobitela. Med najbolj priljubljene proizvajalce vsekakor sodi kanadsko podjetje dbrand, pri katerem sem naročil testni skin za svoj Samsung Galaxy Note9, spodaj pa si lahko preberete tako prednosti kot tudi slabosti skinov ter tudi kakšen namig za namestitev.

 

Če na hitro pobrskamo po internetu, bomo našli goro podjetij, ki ponujajo skin za vaš mobitel. Poleg mobitelov ta podjetja pogosto nudijo skine še za popularne igralne konzole, slušalke, prenosne računalnike in celo za Teslin novi Cybertruck. Za mobitele so na voljo tako nalepke za hrbtno kot tudi za sprednjo stran in celo za manjše predele, kot so npr. površine okoli kamere. Izbiramo lahko med mnogimi barvami in tako poživimo naš dolgočasen črn mobitel ter mu, kar je še pomembneje, dodamo teksturo. Ena izmed večjih prednosti skina je namreč ta, da večinoma nudi mnogo bolj oprijemljivo teksturo kot steklo, ki ga uporablja večina proizvajalcev mobilnih telefonov. Steklo na mojem Note9 je vsekakor zbralo že kar nekaj prask, motili pa so me tudi prstni odtisi, ki jih steklo nenehno zbira na zadnji strani. To lahko skin odpravi, hkrati pa izboljša oprijem mobitela.

 

Naposled sem se le odločil za nakup skina, izbral pa sem dbrand, saj sem z njim pred tem že imel dobre izkušnje. Cena za tovrstna oblačila naših mobitelov znaša s poštnino vred približno 25 USD. Cena je vsekakor primerljiva dražjim gumijastim ovitkom, imamo pa tu seveda več možnosti prilagajanja. Sam sem se odločil za omejeno izdajo Teardown, ki je nastala v povezavi podjetja s priljubljenim Youtuberjem pod imenom JerryRigEverything. Skin oziroma nalepka tako spremeni zunanjost, da ta izgleda kot notranjost, kar se mi je zdelo precej kul, glede na to, da tudi sam uživam v razdiranju naprav. Takega prilagajanja preprosto ne moremo dobiti pri običajnih ovitkih.

 

Po nestrpnem čakanju pošiljke iz Kanade, kar je trajalo celo večnost, je le-ta prispela v skromnem kartonskem pakiranju, kjer je bil poleg nalepke in krpice iz mikrovlaken še listek s povezavo do spletne strani, ki prikazuje navodila za namestitev skina, in pa tudi povezava do socialnih omrežij. Namestitev skina je sicer dokaj preprosta, je pa nekaj malenkosti, na katere moramo biti pozorni, da ne uničimo končnega izgleda. Najprej vam priporočam, da mobitel temeljito očistite, čiščenje pa dokončate s priloženo krpico, ki bo poskrbela, da na površini ne bodo ostali nikakršni delci, ki jih navadno pustijo za sabo običajne krpe ali papirnate brisače. Skin najlažje prilepimo tako, da izberemo del mobitela, na primer okoli kamere, nato pa skin poravnamo z izrezom. Tako bomo najlažje in najbolj natančno prilepili tudi preostanek nalepke. Če boste lepili prek ukrivljenih delov, kot je na primer ukrivljeno steklo na hrbtni strani mojega Note9, vam priporočam, da nalepko segrejete, preden se lotite teh težavnejših predelov. Predlagam uporabo sušilnika za lase, pri tem pa morate biti previdni, da s toploto ne pretiravate in ne uničite nalepke ali celo poškodujete mobitela. Segreta nalepka se lažje upogne in bolje oprime ukrivljenih predelov, kar bi moralo preprečiti kasnejše odstopanje na robovih. Vse skupaj nam vzame le nekaj minut in že imamo popolnoma spremenjen videz naše priljubljene naprave.

 

Po uporabi več skinov lahko povem, da ti našim napravam ne dodajo opazne dodatne teže ali debeline. V večini primerov nudijo bistveno boljši oprijem, hkrati pa še vedno omogočajo brezžično polnjenje, kar pogosto žrtvujemo pri uporabi klasičnih ovitkov. Večina se za nakup tega ovitka odloči predvsem zaradi nadaljnjega prilagajanja naprave našim željam. Skini so tako odlična rešitev, da vaš običajni iPhone pomotoma ne zamenjate s prijateljem. Če se nove nalepke naveličate, pa jo še vedno lahko odlepite, pri tem pa ne bo ostalo nobenih sledi.

Vir: dbrand.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. januar 2020
5001
23. januar 2020
Obleka za vaš mobitel