Od vročine se topi celo Jelly Bean skulptura

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Jelly_Bean-statue_melts.jpg

Te dni je v naših krajih že kar prava pasja vročina, podobno pa se godi tudi prebivalcem sončne Kalifornije. Kot kaže vročina res ne prizanaša nikomur, saj je na Googlovem kampusu glavo stopila tudi sveže postavljeni skulpturi za Android Jelly Bean. Google menda težavo že odpravlja, sicer pa na račun pravega Jelly Beana iz druge strani luže že prihajajo pohvale.

Nesrečna Jelly Bean skulptura v karanteni zaradi vročinske poškodbe (vir: Dan Morrill)

Nesrečna Jelly Bean skulptura v karanteni zaradi vročinske poškodbe (vir: Dan Morrill)

Eden izmed Googlovih zaposlenih žalostno novico o poškodbi Jelly Bean skulpture objavil kje drugje kot na družabnem omrežju Google+. Jelly Bean, ki na Googleplexu biva šele slab teden, je zaradi neljubega incidenta ograjen od ostalih Androidnih skulptur. Tako naj bi bojda preprečili krajo bonbončkov Jelly Bean, ki jih robotek skriva v svojem trebuhu (eden menda že manjka). Vsekakor upamo, da bo poškodba glave čim prej sanirana, saj so prve izkušnje z novo različico Androida po poročanju tujih blogov vsekakor spodbudne (več o tem: The Verge, Mashable).

Držimo pesti, da bomo nadgradnjo čim prej dočakali tudi na naših napravah. HTC je že sporočil, da možnost nadgradenj na Jelly Bean že preučujejo, Samsung pa nas je spomnil na to, da bodo srečni lastniki telefonov Samsung Galaxy Nexus in Nexus S prvi, ki bodo lahko zagrizli v nov okus Androida (vir). Konkretne informacije o ostalih telefonih, ki bodo podpirali Android 4.1, torej še čakamo.

Delež Ice Ccream Sandwicha počasi raste, delež Gingerbreada končno pada (vir: Google, 2. Julij 2012)

Delež Ice Cream Sandwicha počasi raste, delež Gingerbreada končno pada (vir: Google, 2. Julij 2012)

Sicer pa je Google te dni objavil podatek, da se je sedaj že prejšnja različica Androida 4.0 Ice Cream Sandwich končno prebila na več kot 10 % aktivnih Android naprav. Prvič se je tudi zgodilo, da se je delež Androida 2.3 Gingerbread zmanjšal v primerjavi s prejšnjim 14-dnevnim obdobjem. Počasi, a vztrajno, se torej nadgradnje na ICS le izvajajo.

Glede na trenutno vročino in vse večjo prisotnost sladolednega sendviča, se mi vsekakor zdi več kot primerno, da se ta novička proslavi s kakšnim čisto pravim sladolednim sendvičem. Bonbončke Jelly Bean pa bomo najverjetneje jedli enkrat jeseni :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
376
24. september 2013
Od vročine se topi celo Jelly Bean skulptura
Android