Olloclip pripomoček za fotografiranje z iPhone-om 4

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/olloclip.jpg

iPhone je ena izmed naprav, za katero se da narediti ogromno pripomočkov za izboljšanje raznih funkcij. Naj za primer vzamem njegovo kamero. Ima standardnih 5 MPx z nekoliko večjim svetlobnim senzorjem in dela odlične fotografije glede na to, da je telefon. Ampak za posebne efekte, kot je fish-eye in podobni, ponavadi potrebujemo DSLR fotoaparat s posebnimi objektivi.

Nič več. Izumitelj Patrick O'Neill in dizajner Chong Pak sta razvila mali objektiv imenovan Olloclip, ki ga preprosto natakneš v vogal iPhone-a 4 in že si pripravljen, da fotografiraš kot profesionalec. Olloclip ima tri vrste leč: fish-eye za 180 stopinjski kot fotografiranja, širokokotno in makro lečo. Prav tako je zelo lahek in ga lahko vzameš s sabo kamorkoli.

Fanta želita to idejo uresničiti, vendar za produkcijo potrebujeta 15.000 dolarjev, da lahko začenjo z Olloclip produkcijo. Zamislila sta si, če doniraš $45, dobiš po 4 tednih, ko projekt doseže $15.000, Olloclip kot darilo. Pozneje se bo prodajal po $60. Ideja je zanimiva, a mislim, da je že nekaj takšnih produktov na voljo, ampak jima vseeno želim, da projekt uspe, ker Olloclip izgleda luštno.

Vir: Engadget
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
730
24. september 2013
Olloclip pripomoček za fotografiranje z iPhone-om 4