Om/One - lebdeča prihodnost

Alenka Selčan 27. avgust 2014
/PublishingImages/omone-hero.jpg

Dragi ljubitelji ekstravagance in dobrega zvoka, pozor! Če si lani niste mogli privoščiti nenavadnih zvočnikov Gramohorn, ker niste lastnik mobitela HTC One, vas že letos čaka nova zvočna poslastica, ki vas bo zagotovo očarala. Prihajajo namreč prvi lebdeči zvočniki.

 

Lebdeča krogla, ki je videti, kot da se upira zakonom fizike, spominja na predmete prihodnosti iz znanstvenofantastičnih zgodb, ki jim še ni uspelo prodreti v našo realnost. Lebdeči predmeti pač še vedno vzbujajo sumničenje. Nemara gre le za eno od potegavščin v stilu HUVr-a. Saj veste, tistega znamenitega virala, ki je z zvezdniki, od Christopherja Lloyda pa do Mobyja, najavljal uresničitev lebdečega skejta iz filma Nazaj v prihodnost. No, njihova spletna stran še vedno obljublja, da bodo konec leta razkrili svojo skrivnost in, kdo ve, morda bodo res ponudili lebdeči užitek, o katerem so sanjali vsi otroci osemdesetih.

 

Za hip pustimo skepso ob strani, si z besedami Foxa Mulderja zamantrajmo „I wanna believe“ in si poglejmo, kaj je skrivnost prototipa zvočnikov Om/One. Ustvarjalci pri Om Audio pravijo, da se razlog za lebdenje zvočnikov skriva prav v akustiki, kar potrjuje tudi eksperiment slovenskega umetniškega projekta Sonične Skulpture.

Ta prenosni brezžični zvočnik Bluetooth, ki oddaja glasbo, medtem ko rotira v zraku, deluje s pripadajočim magnetnim podstavkom ali brez. V svojem drobovju skriva baterijo, ki zagotavlja 15 ur predvajanja glasbe na 110 decibelih, ti 3-vatni zvočniki pa naj bi oddajali enako kakovosten zvok kot katerikoli 10-vatni. Om/One vsebuje tudi mikrofon, s katerim bo mogoče opravljati tudi konferenčne klice.

 

Ustvarjalci so nabrali že dovolj sredstev, da bo zdajšnji prototip prvim kupcem na voljo v estetsko bolj dodelani obliki. Če bi konec leta tudi sami radi prisluhnili zvokom te čudežne krogle, lahko še ujamete jato zgodnjih ptičk, ki si bodo Om/One zagotovile za 179 ameriških dolarjev, če pa bo ta jata že pobegnila, pa bodo še vedno na voljo po akcijski ceni za slabih dvesto zelencev.

Vir: omone.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. avgust 2014
2172
29. avgust 2014
Om/One - lebdeča prihodnost
Android, iOS, Windows Phone 8