Oppo Find 7 - mobitel, ki vas omreži s kamero in zaslonom

Tehnik 27. marec 2014
/PublishingImages/oppo-find-hero.jpg

Ste že slišali za kitajsko podjetje Oppo Electronics ali krajše Oppo? Če je odgovor ne, se tega ni treba sramovati, saj gre za proizvajalca pametnih mobitelov, ki se je na neizprosen mobilni trg podal šele leta 2012. Do danes je tako kupcem ponudil le nekaj več kot ducat pametnih mobitelov. Nekateri izmed njih po svoji kakovosti ne izstopajo, lahko pa najdemo tudi takšne, ki ponujajo nekaj več. Zelo zanimiv je na primer model R1 R829T, ki se lahko pohvali z le 7,1 milimetra debelim ohišjem. Več kot leto dni nazaj predstavljeni model Find 5 pa se je lahko pohvalil z za tisti čas zelo dobrim 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom z ločljivostjo 1080 x 1920.

 

Še bolj impresivne specifikacije pa odlikujejo Oppov ravnokar predstavljeni model Find 7, ki ga bo možno na prodajnih policah ugledati že v sredini prihodnjega meseca. Tudi ta prinaša izjemno kakovosten zaslon. Izpostaviti velja še njegovo kamero, ki je zagotovo naredila nekaj nemira pri Nokii, ki sicer velja za proizvajalca z največjim slovesom, ko je govora o mobilnih kamerah. Predstavljen je bil sicer tudi slabši brat modela Find 7, poimenovan kot Find 7a, ki pa mu bomo namenili manj pozornosti.

Zaslon pri mobitelu Find 7 se ponaša z velikostjo 5,5 palca, slika na njem se izrisuje v impresivni ločljivosti 1440 x 2560 slikovnih točk. Če to preračunamo v pike na palec, ugotovimo, da se na enem palcu slike gnete kar 538 pik. Za primerjavo, pri Galaxyju S5 se jih »le« 432. Žal pa zaradi visoke ločljivosti nekoliko trpi avtonomija mobitela, saj je 3.000 mAh baterija prej izpraznjena, kot bi bila ob nižji ločljivosti. Se pa baterija po besedah podjetja Oppo zelo hitro polni. V 30 minutah se jo namreč napolni že 75 odstotkov.

 

Na zadnji strani mobitela Find 7 se nahaja kamera s 13 MP, ki nobenega kupca ne bo pustila ravnodušnega. Njena zelo zanimiva lastnost je, da s pomočjo tehnologije Super Zoom omogoča izdelavo slik v velikosti 50 MP. To ji uspe s pomočjo združevanja več slik v eno. Od muh ni niti možnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 4K Se pa pri tem poraja vprašanje, koliko uporabnikov bo ob izidu mobitela sploh lahko gledalo video posnetke v tej ločljivosti, saj trenutno najdemo na trgu le malo zaslonov, ki so jih sposobni predvajati v vsej njihovi lepoti. Na sprednji strani mobitela se nahaja kamera s precej visokimi 5 MP, ki prav tako dobro opravlja svojo nalogo. Veseli jo bodo še posebej tisti, ki zelo radi delajo »selfije«.

 

Omenimo še nekaj preostalih omembe vrednih specifikacij. Pod ohišjem mobitela Find 7 se nahaja štirijedrni 2,5 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 801, ki skrbi, da prednaloženi operacijski sistem Android 4.3 teče kot namazan. Pri tem sta mu v pomoč 3 GB pomnilnik RAM ter grafični procesor Adreno 330. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 GB internega spomina, ki ga je možno dodatno razširiti z Micro SD-karticami.

Model Find 7a se od modela Find 7 razlikuje po tem, da ima njegov zaslon občutno nižjo ločljivost (1080 x 1920), slabši procesor (štirijedrni 2,3 GHz), manj RAM-pomnilnika (2 GB) ter manj internega spomina (32 GB).

Vir fotografij: bgr.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. marec 2014
1999
1. april 2014
Oppo Find 7 - mobitel, ki vas omreži s kamero in zaslonom
Android