Oppo najavil nič kaj miniaturni mobitel N1 mini

Tehnik 5. junij 2014
/PublishingImages/oppo-N1-mini-hero.jpg

Razvoj velikosti mobitelov skozi čas je zelo zanimiv. Najprej so bili precej debeli in podolgovati, nato so se njihove dimenzije nekaj časa zmanjševale, sedaj pa se ponovno povečujejo (v širino in dolžino). Danes smo na točki, ko podjetje svoj nov mobitel, ki ima precej velik 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon, poimenuje že kot »mini«. To je namreč sedaj storilo pri nas relativno nepoznano podjetje Oppo, ki je najavilo prihod mobitela N1 mini. Gre za manjšo različico njegovega starejšega in večjega brata N1.

 

Za N1 mini bi lahko rekli, da je precej zanimiv mobitel, pa čeprav se v nekaterih pogledih ne more kosati z najboljšimi mobiteli na trgu. Zagotovo najbolj zanimiv pri njem je koncept kamere, ki smo ga lahko videli že pri N1. Kamero s 13 MP lahko obračamo tako, da snema dogajanje na sprednji ali zadnji strani. S tem je ta mobitel prava bomba za izdelavo »sebkov«, saj so ti lahko precej kakovostnejši kot pri številnih konkurenčnih napravah.

Morda najslabša lastnost mobitela N1 mini je ločljivost njegovega zaslona. Ta znaša le 720 p oziroma 1.280 x 720 točk, kar je občutno manj kot pri najboljših mobitelih na trgu. Po za zdaj znanih podatkih ima vgrajeno podporo za LTE-omrežje, baterijo z 2.140 mAh ter na Androidu osnovan ColorOS 1.4. Ostale informacije o njem lahko pričakujemo že zelo kmalu. Verjetno enkrat v sredini tega meseca.

Vir: coolsmartphone.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. junij 2014
2065
11. junij 2014
Oppo najavil nič kaj miniaturni mobitel N1 mini
Android