Ostani doma - ostani v stiku!

Tehnik 20. marec 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/appi-daljava-pirnat-mar20-hero.jpg

Ostani doma – ostani v stiku

Mineva drugi teden, odkar smo dobesedno obtičali doma. Življenje se je kar naenkrat ustavilo, tudi druženja z družino, prijatelji in sodelavci do nadaljnjega odpadejo. Mnogi psihologi so se že oglasili, da izolacija lahko privede v hudo osamljenost. Tega pa si nihče ne želi, saj smo ljudje le socialna bitja in nas stiki z drugimi polnijo z življenjsko energijo. Ampak – na srečo živimo v dobi videoklica!

Skupaj s prijatelji spijte kavo in pomahajte starim staršem

Ravno to, da se lahko ob klicu tudi vidimo, lahko v tem času izolacije druženje najbolj približa resničnemu življenju. Če smo zdolgočaseni, se nam misli namreč večkrat ustavijo pri negativnih scenarijih in vsakodnevnih težavah, videoklici pa so lahko zelo učinkovito orodje v boju proti dolgčasu. Na ta način lahko klepetamo in se kljub izolaciji redno vidimo, skupaj spijemo kavico, igramo videoigre, morda celo skuhamo in pojemo kosilo, lahko skupaj telovadimo in se prek kamere spodbujamo k različnim dejavnostim – ali pa le potožimo, ko nam je hudo.

Torej, prižgite kamere in se družite!

Poglejmo, katere aplikacije omogočajo videoklice in so med uporabniki tudi najbolj priljubljene. Vse od spodaj naštetih aplikacij so na voljo brezplačno v trgovinah Google Play in App Store.

Messenger

Messenger oziroma Facebook Messenger je zagotovo ena najbolj razširjenih in priljubljenih aplikacij za klepetanje. Preprosto zato, ker je povezana z našimi računi na Facebooku in jo uporabljamo povezano s stiki, ki jih že imamo na Facebooku. Če torej imate Facebook, imate tudi aplikacijo Messenger na dosegu enega klika. Niti ne potrebujete telefonskih številk drugih stikov, zadostuje zgolj to, da so tudi oni prisotni na omenjenem družbenem omrežju. Aplikacija omogoča pisanje sporočil, glasovna sporočila, videoklice, lahko pa prek nje tudi objavljate tako imenovane storyje ali zgodbe, če želite z več ljudmi naenkrat deliti, kako se kratkočasite v teh dneh.

Namestite Messenger za android ali iOS.

 

WhatsApp

Aplikacija WhatsApp je v lasti podjetja Facebook, je enostavna za uporabo in znana kot zelo varna. Prek nje lahko opravite navaden klic, pošljete pisno ali glasovno sporočilo in pa seveda opravite videoklic, kar nam med dnevi, ki prihajajo, lahko zelo polepša vsakdan. Odlično je, da omogoča tudi skupinske pogovore, tako da se lahko družite tudi v večjih skupinah ali pa z več družinskimi člani naenkrat. WhatsApp pa lahko namestite tudi na svoj računalnik, če si želite ob druženju zagotoviti še večje udobje ali če ste pač bolj vajeni uporabe računalnika. WhatsApp ima ogromno uporabnikov po vsem svetu, zato je veliko možnosti, da ga imajo vaši stiki že nameščenega na mobitelu.

Namestite WhatsApp za android ali iOS.

Signal

Če vas ob klepetanju prek sodobnih tehnologij skrbi, da se vse, kar poveste in delite, nekje shranjuje, je Signal odlična aplikacija, ki bo odgnala te skrbi. Besedilna in glasovna sporočila, videoklici in fotografije, ki jih delite v aplikaciji, se ne bodo nikamor shranili, kar omogoča specifična enkripcija aplikacije. Snovalci aplikacije zagotavljajo, da deljene vsebine ne bodo šle nikamor. Lahko celo nastavite želeni čas, v katerem želite, da se sporočila popolnoma izbrišejo, tako za vas kot za prejemnika, ki mu je bilo sporočilo namenjeno.

Namestite Signal za android ali iOS.

Viber

Tudi Viber velja za izredno enostavno, varno in priljubljeno aplikacijo. Prav tako omogoča pošiljanje besedilnih, slikovnih, glasovnih sporočil in v teh časih še kako zaželen videoklic. Pred kratkim je postal še uporabnejši, saj ponuja celo možnost poljubnega spreminjanja telefonske številke brez skrbi, da bi pri tem izgubili obstoječe kontakte in podatke. Vsa sporočila, ki jih pošljete, lahko naknadno tudi izbrišete – ne samo v svojem oknu, ampak tudi pri vseh prejemnikih sporočila.

Namestite Viber za android ali iOS.

Ključna je tudi dobra poslovna komunikacija

Skype in Zoom sta zelo dobro uveljavljeni aplikaciji za komunikacijo v poslovnem svetu. Zdaj, ko so podjetja uvedla delo od doma v kar največji mogoči meri, pa sta postala skoraj nujno orodje v praktično vsakem podjetju. Komunikacija prek videoklicev je namreč veliko bolj učinkovita in hitra od komunikacije prek e-pošte, manj je tudi možnosti za napačno razumevanje in tako delo preprosto teče hitreje. Omogočata sestanke v več skupinah – Zoom celo do 100 ljudi v eni skupini –, ti lahko potekajo zgolj glasovno ali prek videa, kakorkoli skupini bolj ustreza. Omogočata tudi snemanje, shranjevanje in deljenje videovsebin, v obeh aplikacijah pa lahko delite tudi svoje namizje računalnika za kakšne bolj tehnične vsebine.

Seveda pa Skype in Zoom lahko uporabljate tudi za druženje s prijatelji in družino.

Skype ali Zoom si namestite na računalnik ali na mobitel – Skype za android ali iOS; Zoom za android ali iOS.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. marec 2020
5097
25. marec 2020
Ostani doma - ostani v stiku!
iOS, Android