Brezskrbni, tudi ko otrok ni z vami!

Tehnik 11. november 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/Pametna-otroska-ura-harb-nov21-hero.jpg

V zadnjih letih so z miniaturizacijo postale popularne tudi pametne ure za otroke. Te ne omogočajo istih funkcionalnosti kot denimo Apple Watch, Samsung Galaxy Watch ali Garmin Ventu, temveč so osredotočene na preprosto uporabo in komunikacijo.

Forever KW-60 je tipična predstavnica tega razreda pametnih ur, saj je po velikosti prilagojena otroški roki z zaslonom diagonale 1,44 cm. Ura se povezuje v omrežje LTE prek kartice microSIM in podpira tako podatkovne storitve kot tudi klicanje prek vgrajenega mikrofona in zvočnika ter sprejemanje sporočil SMS. Druge funkcionalnosti vključujejo budilko, časovnik, svetilko, klepet, fotoaparat in nekaj osnovnih iger, otroci pa so navdušeni tudi nad animiranim ozadjem. Pri običajni rabi baterija zdrži do 3 dni.

 

Upravlja se jo prek zaslona na dotik in gumbov na desni strani naprave, medtem ko je na levi strani priključek za USB. Gumba sta namenjena klicanju. Če se otrok znajde v težavah, lahko pritisne gumb za klic v sili, ki se nahaja spodaj. Med gumboma je lučka, s katero lahko otrok priročno sveti, ko je v temi. Nad zaslonom ure je majhna kamera, ki omogoča fotografiranje in snemanje videa.

 

Podobno kot pri večini otroških pametnih ur gre za povezano napravo, ki jo lahko starš upravlja s pomočjo aplikacije Forever Care na mobilnem telefonu. Podprta sta operacijska sistema Android 5 in novejši ter iOS 8 in novejši. Tako lahko starš spremlja lokacijo otroka in uro na daljavo tudi izklopi, prav tako pa lahko prek aplikacije poišče uro oziroma njeno zadnjo lokacijo, če je ugasnjena. Med bolj napredne funkcionalnosti sodi možnost zarisovanja območja dovoljenega gibanja (npr. do bližnje prometne ceste), pri čemer starš dobi opozorilo na telefon, če otrok prestopi mejo tega območja.

 

Otroška pametna ura Forever KW-60 omogoča otroku preprosto telefoniranje tudi brez telefona, zraven pa seveda tudi vse ključne funkcionalnosti ure. Starši pa po drugi strani tako dobijo način, da lahko zmeraj in hitro kontaktirajo in poiščejo svojega otroka, ko se ta odpravi sam na igrišče.

kupi

Pred vnosom Mobi MultiSIM v uro vložite kartico v telefon in aktivirajte številko z ukaznim nizom *123# in kliči ter izključite varnostno kodo PIN v nastavitvah.

Ura rabi pri pošiljanju podatkov o lokaciji dostop do mobilnega interneta (z vsaj 1 GB podatkov): Priporočamo paket Čvekaj Mobi s 3 GB podatkov. Naročniki Telekoma Slovenije pa lahko delite GB tudi prek SMS-a ali portala Moj Telekom.

Ne pozabite aktivirati številke, ki jo lahko otrok kliče brezplačno: Dodajte/registrirajte številko Mobi v Moj Telekom in tam vnesite brezplačne klice na izbrano številko ali pošljite SMS.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
11. november 2021
5805
11. november 2021
Brezskrbni, tudi ko otrok ni z vami!