Par klikov v aplikaciji VALÚ vam lahko prinese 100 evrov žepnine

Andrej Pirnat 10. oktober 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/valu-profil-pirnat-okt19-hero.jpg

Uporaba mobitela kot plačilnega sredstva postaja vse bolj razširjena in tudi priljubljena. Eden od razlogov je zagotovo priročnost, saj imamo svoje zveste pametne spremljevalce ves čas pri sebi. Tako nam na primer na blagajni v trgovini ni treba brskati po denarnici in iskati drobiža ali vleči ven plačilnih kartic, ampak enostavno iz žepa potegnemo mobitel in ga prislonimo k plačilnemu terminalu. Ena od najbolj izpopolnjenih pametnih denarnic je VALÚ, ki smo jo podrobno že predstavili.

Poleg plačevanja na prodajnih mestih, avtomatih in v spletnih trgovinah omogoča VALÚ tudi pošiljanje in prejemanje denarja med prijatelji, dvig denarja in delitev računa. Plačevanje prek aplikacije je hitrejše od kateregakoli drugega načina plačevanja, dobra lastnost pa je tudi možnost povezave z nekaterimi drugimi aplikacijami, kot so Urbana, Popkart in Študentska prehrana.

Sama namestitev in začetek uporabe sta zelo enostavna. Vse, kar potrebujete, sta pametni mobitel z operacijskim sistemom Android 5 (oziroma novejšim) ali iOS ter internetna povezava (bodisi prek brezžičnega omrežja WiFi ali prek mobilnih podatkov). Na mobitel najprej namestite aplikacijo, nato pa se registrirajte s svojo mobilno številko in elektronskim naslovom.

 

Po uspešno zaključeni registraciji se vam bo aktiviral osnovni profil. S tem boste pridobili možnost, da na svoj račun VALÚ položite do 500 evrov in opravite do 250 evrov mesečnih transakcij oziroma vplačil in izplačil. Če nameravate VALÚ uporabljati kot pomožno storitev, torej le za občasna manjša plačila, potem vam bo osnovni profil najverjetneje zadostoval. Če pa bi želeli izkoristiti vse možnosti VALÚ-ja in počasi z njim nadomestiti svojo nerodno debelo denarnico, pa je zelo smiselna nadgradnja na napredni profil. Zlasti ker je ta zelo enostavna in popolnoma brezplačna, prinese pa vam kar nekaj dodatnih bonitet.

Popolnoma nadomestite svojo nerodno denarnico z aktivacijo naprednega profila VALÚ

Z naprednim profilom boste lahko na svoj račun naložili kar do 5.000 evrov in opravili do 3.000 evrov mesečnih transakcij. To pomeni, da boste lahko ves mesec poslovali praktično izključno prek VALÚ-ja. Brez pomislekov in zadržkov boste lahko napolnili prazen rezervoar za gorivo pri vašem avtomobilu, plačali živila v bližnji trgovini, si na spletu kupili celotno zimsko garderobo, plačali jutranjo kavo na avtomatu in celo rezervirali počitnice.

Poleg tega pa vam napredni profil omogoča tudi prejemanje in pošiljanje denarja prijateljem in delitev računa. Slednje pride še kako prav na kakšni skupinski večerji ali opoldanski kavi s sodelavci. V aplikaciji VALÚ vpišete znesek računa, nato pa iz svojega imenika izberete osebe, s katerimi želite deliti račun. Aplikacija vam znesek enakomerno razdeli med izbrane osebe, kar lahko po želji tudi popravite, nato pa z zadnjim klikom izbranim pošljete zahtevo za nakazilo. Ti vam prek VALÚ-ja nakažejo želeni znesek, vi pa nato le še plačate skupni račun na blagajni. Hitro in enostavno.

 

Tudi za pošiljanje denarja prijateljem potrebujete le nekaj klikov. V aplikaciji enostavno izberete možnost pošiljanja sredstev, vpišete znesek, ki ga želite poslati, izberete prejemnika in potrdite izbiro. Prejemnik bo denar na svoj račun VALÚ dobil takoj, o tem pa bo tudi takoj obveščen. Takšen način prenosa sredstev je lahko dobrodošel v marsikateri situaciji. Na primer, če se vaš prijatelj ali družinski član znajde na plačilnem mestu in nima dovolj sredstev, da bi poravnal račun. Takrat mu lahko v trenutku pomagate z instantnim nakazilom, četudi se nahaja na drugem koncu Slovenije.

Sama aktivacija naprednega profila je preprosta, saj jo lahko opravite znotraj same aplikacije. Obiščite sklop nastavitev in nato izberite nadgradnjo profila. Vnesti morate svoje podatke, za uspešno aktivacijo pa boste morali izkazati še svojo identiteto, kar lahko opravite na več načinov:

 • z videoidentifikacijo,
 • s prijavnimi podatki za Moj Telekom,
 • z digitalnim potrdilom, ki ga imate na osebnem računalniku ali
 • osebno v Telekomovem centru.
 •  

  Idealna priložnost za nadgradnjo profila

  Še en dober razlog, da svoj osnovni profil spremenite v naprednega, pa je nagradna igra, v kateri bo Telekom Slovenije podaril 10 žepnin na račun VALÚ. Sodeluje vsak, ki bo v času trajanja nagradne igre (od 25. 9. do 31. 10. 2019) v aplikaciji pridobil napredni profil in pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, ki se nahaja na https://www.valu.si/zepnina.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  10. oktober 2019
  4868
  11. oktober 2019
  Par klikov v aplikaciji VALÚ vam lahko prinese 100 evrov žepnine
  iOS, Android