#PestDobrih [12] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 10. oktober 2014
/PublishingImages//tehnik-pestdobrih-hero12.jpg

Goat Simulator (4,49 €)

Ja, prav ste prebrali ime igre. Ja, počnete točno to kar piše v imenu. Goat Simulator vas popelje v svet kozjega življenja. Tavali boste naokoli, lizali ograje in ljudi, se zaletavali v avtomobile, katapultiral ise boste čez mesto in tu in tam povzročili kakšno eksplozijo.

Čeprav se Goat Simulator zgolj delno drži samooklicanega naziva simulator pa je to ena najbolj zabavnih iger, ki jih boste kadarkoli igrali. Cilja igre ni, razen tega, da se imate fino med odkrivanjem vseh neumnosti v katere lahko spravite svojo kozo. Poleg povsem navadni stvari, ki jih počnejo koze pa je mogoče zganjati še veliko bolj zanimive norčije. Te vam omogočajo, da povzročate kaos v majhnem predmestju, kjer je več kot dovolj priložnosti, da vas bo igra zabavala na ure in ure.

TunnelBear VPN (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

Če ste se kadarkoli znašli v situaciji, ko vas je spletna stran obvestila, da so vsebine, ki si jih želite ogledati žal na voljo zgolj v Združenih državah Amerike ali kakšni drugi državi, je TunnelBear VPN kot nalašč za vas. S pomočjo te aplikacije boste namreč lahko pretentali spletno stran, da ste drugje kot dejansko ste.

VPNji niso nič novega in njihova uporaba je med tistimi bolj veščimi uporabniki interneta dokaj pogosta iz takšnega ali drugačnega razloga. Velikokrat pa se zgodi prej opisan scenarij, ko naletite na slepo ulico in vsebin ne morete videti, ker se nekateri upravljalci spletnih strani odločijo, da bodo vsebine prikazovali samo domačim obiskovalcem. TunnelBear vas reši iz zagate. Brezplačno vam ponuja, da se bo za vas pretvarjal, da ste v drugi državi. Ker so takšne storitve po navadi plačljive ima tudi TueenlBear eno omejitev: količina podatkov, ki jih lahko prenesete preko te storitve je zgolj 512 MB, a vam k tej količini z veseljem primaknejo dodaten gigabajt za en majhen tvit (še vedno pa veljajo omejitve prenosa podatkov v skladu z vašim naročniškim razmerjem).

Checky (brezplačno)

Vsake toliko časa pride naokoli aplikacija, ki je tako preprosta, da bi ji skorajda lahko očitali, da je primitivna. Checky pade v to kategorijo saj zna opravljati zgolj eno samcato stvar: Checky zna šteti kolikokrat ste odklenili zaslon vašega mobitela in to je to.

Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da je Checky popolnoma neuporabna stvar pa se hitro izkaže, da je hudičevo uporabno orodje za slednje lastnim navadam in verjemite mi, da boste presenečeni, kolikokrat dnevno odklenete zaslon svojega mobitela. Ravno zaradi tega pa je Checky tako učinkovit, saj s konkretno številko daje povratno informacijo. Kako boste na to številko odreagirali pa je vaša odločitev. Vsekakor je to uporabno orodje, če želimo uporabo mobitela nadzorovati in zmanjšati. Checky pa beleži tudi podatke za vsak dan posebej in zato je spremljanje napredka enostavno.

Maestro (Preview) (brezplačno)

Windows Phone je kronično dobil aplikacijo za epošto, ki dobro zgleda. Ker izgled ni vse so se razvijalci omenjene aplikacije odločili, da predčasno pokažejo svojo stvaritev uporabnikom in tako naberejo nekaj povratnih informacij s katerimi bodo lahko v polnosti razvili Maestro.

Maestro je torej zaenkrat zgolj v stopnji predogleda kar pomeni, da sicer deluje, a ima tu in tam še kakšnega hrošča ali dva, predvsem pa je lahko problem s stabilnostjo in manjkajočimi funkcionalnostmi. Zato je na mestu opozorilo, da aplikacijo nalagate na lastno odgovornost. Kljub temu Maestro kaže ogromen potencial, ki ga je potrebno zgolj še izpiliti do popolnosti. Trenutno lahko dodajate Outlook.com ali Gmail.com račune, v prihodnosti pa bo morda dodana podpora še za kakšnega ponudnika epoštnih storitev. Vsekakor aplikacija, ki si zasluži vaše pozornosti.

Mini Dogfight (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

Mini Dogfight je vredno naložiti zaradi zelo simpatičnega uvodnega video posnetka, ki ob podlagi metala postreže z lepo animacijo, ta pa vas popelje v svet prve svetovne vojne in prvih letalskih obračunov v zraku. Preko borb boste morali dokazati, da ste resnično najboljši.

V letalo boste tokrat segli v vlogi mačka ali psa, kupili prvo letalo in odbrzeli na svojo prvo misijo v kateri se boste naučili osnov. Od tam naprej se boste morali kar potruditi, če boste želeli zmagovati, saj vam igra ne prizanaša kaj dosti. Ko se privadite letenja je sicer nekoliko lažje, a izziv je ves čas prisoten in ravno zaradi tega ponuja Mini Dogfight ogromno zabave, saj vas sili v to, da ste vse vsakokrat boljši. Seveda vam bo v veliko pomoč tudi nadgrajevanje letala, ki vam bo olajšalo vaše naloge. Izgled igre je prijetno risankast in verjetno boste nehote pomislili, da bi igro brez težav spremenilo v samostojno raskano (sploh po krasni uvodni animaciji).

#PestDobrih [7] / #PestDobrih [8] / #PestDobrih [9] / #PestDobrih [10] / #PestDobrih [11]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. oktober 2014
2232
28. oktober 2014
#PestDobrih [12] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
iOS, Android, Windows Phone 8