#PestDobrih [13] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 28. oktober 2014
/PublishingImages//tehnik-pestdobrih-hero13.png

Tweetbot 3 for Twitter (4,49 €)

Če ste uporabnik Applovega mobitela ali tablice in ste hkrati tudi uporabnik twitterja, potem ste zagotovo že slišali za Tweetbot. Verjetno ne bo popolnoma nič narobe, če rečem, da je Tweetbot najboljši twitter odjemalec pod soncem, ki je vreden vsakega centa.

Če si napreden uporabnik twitterja, potem je vredno razmisliti o nakupu Tweetbota. S 3. verzijo so ga razvijalci spisali popolnoma na novo in ga s tem prilagodili vizualnem izgledu, ki ga je predstavil iOS 7 in se sedaj nadaljuje v iOS 8. Vendar pa izgled ni vse in prava moč Tweetbota se skriva v njegovih naprednih funkcionalnostih, ki vam med drugim omogočajo, da utišate določene uporabnike, ne da bi jih odsledili ali pa zgolj utišate twite z določeno ključno besedo. Če imate naložen Tweetobot še na drugih Applovih napravah pa vam Tweetbot omogoča tudi sinhronizacijo med njimi. Podpira tudi sezname in se zna sporazumevati s storitvami kot so Pocket, Readability, Instapaper in drugimi. Tweetbot je torej najboljši twitter odjemalec za iOS in Mac naprave.

Elevate (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

Če vam angleščina ne predstavlja problema in si želite nekaj cerebralne stimulacije, potem je Elevate kot nalašč za vas. Gre namreč za aplikacijo s katero lahko trenirate različna področja vaših kognitivnih sposobnosti, ki vam bodo prišla prav v vsakdanjem življenju.

Elevate vam omogoča, da nadgrajujete svoje sposobnosti na naslednjih področjih: hitrejše izražanje, večja pozornost pri branju in poslušanju, učinkovitejše reševanje problemov, boljše pomnjenje pri branju, večji mentalni slovar besed in hitrejša obdelava informacij. Seveda je potrebno ponovno opozoriti, da vse vaje potekajo v angleškem jeziku, a se vam tega ni potrebno ustrašiti, če le dovolj aktivno obvladate ta jezik. Poleg naprednih sposobnosti torej trenirate tudi jezik, kar tudi ni slab stranski učinek. Vaje so načeloma zelo enostavne v svojem principu, a vsebinsko dovolj napredne, da vam bodo v izziv. Vaš cilj je, da opravljate vaje vsaj štirikrat tedensko in tako napredujete.

Chronology: Time Changes Everything (brezplačno z nakupi znotraj palikacije)

Chronology je igra pri kateri se boste morali zanesti predvsem na vaše miselne. Igra vas postavi v vlogo starega izumitelja iz sveta, ki ga poganja para iz osrčja planeta. Zaradi pohlepa pa je prišlo do hude nesreče in sedaj je vaša naloga da s pomočjo manipulacije prihodnosti in preteklosti rešite sedanjost.

Igra v svojem bistvu spada med platformne igre in tako celotno dogajanje spremljate is stranskega pogleda. Med igranjem igre boste skakali iz preteklosti v prihodnost in tako reševali raznorazne uganke, ki vam bodo prišle naproti. Pri tem pa vam bo pomagal tudi prikupni pomočnik, ki je v bistvu ogromen polž. Dobesedno. Skupaj boste reševali uganke in razkrivali zgodbo o tem kdo pravzaprav sploh ste in kaj se je pravzaprav res zgodilo, da se ste se kar naenkrat zbudili sredi deževnega gozda, brez spomina na to kako ste se tam sploh znašli. Grafika, animacije in glasba so odlični, zgodba pa vas bo kaj hitro potegnila vase in vas popeljala v čudovit svet. Še to: prvo poglavje je brezplačno, drugo in tretje pa sta plačljiva, a vredna svojega denarja.

Evernote (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

Evernote je aplikacija, ki bi rada nadomestila vse vaše beležke. To ji tudi zelo dobro uspeva saj je prisoten na vseh mobilnih in namiznih sistemih, kot tudi kot spletna aplikacija, ki teče v brskalniku. Ravno ta vseprisotnost je glavni adut Evernota, ki vam lahko zelo olajša vaše delo.

Zagotovo ste že kdaj naleteli na zeleno ikono s sivim simbolom slona na sredini. In če drži, da slon nikoli ne pozabi bo to verjetno držalo tudi za Evernote, ki vam omogoča ustvarjanje najrazličnejših zapiskov. Slednje lahko zelo dobro organizirate v različne »zvezke« in tako ločite svoje službene ali šolske zadeve od vaših zasebnih. Seveda lahko ustvarite tudi zvezke za točno določene projekte ali pa karkoli vam že srce poželi. Kot sem že omenil pa se prava moč Evernota skriva v njegovi vseprisotnosti. Tako lahko naredite zapisek na svojem Android mobitelu, ga dopolnite na iPadu in na koncu uporabite pri pisanju na vašem osebnem računalniku. Super orodje za ljudi, ki rabite svoje zapiske kjerkoli in kadarkoli. Čeprav je osnovna aplikacija brezplačna pa lahko za mesečno naročnino dobite še napredne funkcije iskanja in podobno.

Prva Pomoč (brezplačno)

V hitrem tempu življenja v katerega smo ujeti so nesreče očitno neizogibno dejstvo. Zato je dobro vprašanje za vsakega od vas naslednje: ali veste kako pravilno odreagirati v primeru nesreče? Znate pravilno nuditi prvo pomoč ponesrečencem in s tem rešiti življenje človeka?

Aplikacija prva pomoč vas bo v takšnih primerih vodila korak za korakom in vam s slikami, besedilom in celo video posnetki pomagala, da rešite življenje ponesrečencu. Aplikacija vam bo pomagala pri zelo širokemu naboru situacij – od poškodb do psihosomatskih težav. Pravila identifikacija težav in pravilen pristop sta namreč ključnega pomena pri nudenju pomoči drugim osebam saj lahko v nasprotnem primeru le še poslabšamo situacijo. Vse vsebine temeljijo na podlagi Evropskega referenčnega centra za prvo pomoč ter Strokovnega centra za prvo pomoč Rdečega križa Slovenije. Naj bodo torej pravi nasveti vedno na dosegu prstov in naj bo čim manj primerov, ko bo po njih potrebno poseči – če pa že, boste sedaj vedeli kaj narediti, ko naletite na ljudi v stiski.

#PestDobrih [7] / #PestDobrih [8] / #PestDobrih [9] / #PestDobrih [10] / #PestDobrih [11] / #PestDobrih [12]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. oktober 2014
2259
7. november 2014
#PestDobrih [13] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
iOS, Windows Phone 8, Android