#PestDobrih [15] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 2. december 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-015-hero.jpg

TwoDots (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

TwoDots je igra z zelo preprosto mehaniko, ki vas takoj zasvoji. Gre za igro, kjer s povezovanjem pik na zaslonu rešujete različne uganke oz. dosegate določene cilje in tako napredujete prek stopenj. Zaradi svoje enostavnosti in lepe grafike je upravičeno zelo priljubljena.

Tako kot mnoge igre, ki so zadnje čase postale hit, se tudi TwoDots zanaša na preprosto mehaniko in prav tako preprosto, a vizualno zelo lepo podobo. Če se odločite za igranje te igre, vas moramo opozoriti, da vam lahko hitro izginejo ure in ure časa. Nakupi v aplikaciji so lahko nekoliko nadležni, a se bo hitro zgodilo, da boste trčili ob nepremostljivo stopnjo, in tako bodo plačljivi dodatki, ki vam omogočajo lažje igranje, hitro postali še kako privlačni.

Google Keyboard (brezplačno)

Nekaj časa nazaj smo predstavili neuradno verzijo Googlove tipkovnice iz Androida 5.0, ki pa je kmalu po tem izginila iz trgovine Play. Sedaj je Google končno nadgradil tudi uradno verzijo, ki si jo lahko naložite vsi, ki imate Android 4.0 ali novejšega.

Nova tipkovnica je v primerjavi z drugimi predvsem zelo čista in pregledna. Prav tako je Googlova privzeta tipkovnica prišla zelo daleč in v mnogih pogledih ujela alternativne tipkovnice. Danes zna Googlova tipkovnica vse novejše trike – od predvidevanja besed, preverjanja črkovanja in tudi pisanje z vlečenjem potez po tipkovnici (swype). Če vaš mobitel ne bo dobil nadgradnje na Android 5.0 ali pa se vam samo mudi, da čim hitreje okusite vse novosti, si le naložite to tipkovnico.

Gmail (brezplačno)

Gmail je pred kratkim doživel večjo vizualno osvežitev, ki pa pod pokrovom skriva tudi pomembno novost, ki razširja uporabnost aplikacije tudi na druge e-poštne račune, ki nisi vezani na platformo Gmail. Tako lahko sedaj prek protokolov POP, IMAP in Exchange v aplikacijo uvozite tudi druge račune.

Posodobitev, ki vam to omogoča, je trenutno na voljo samo uporabnikom Androidov, saj verzija za iOS še ni bila deležna nadgradnje. Za vse, ki poleg Gmail naslova uporabljate še kakšen drug naslov, je nova aplikacija dobrodošla predvsem zato, ker boste sedaj lahko v eni aplikaciji pregledovali vso e-pošto.

PolyScreen (brezplačno)

PolyScreen je odlično orodje za izdelovanje privlačnih slik za ozadje vašega mobitela Windows Phone. S pomočjo algoritmov vam bo ta mala aplikacija generirala vsakokrat drugačno in unikatno ozadje. S pomočjo naprednih nastavitev pa boste lahko nadzorovali barvo in velikost poligonov.

PolyScreen se morda zdi kot nekaj povsem banalnega, a je resnica daleč od tega. Ozadja, ki jih generira, so unikatna, a hkrati niso moteča, ko si jih nastavite za ozadje začetnega zaslona oz. zaklenjenega zaslona. Ker gre za poligone, ki se enakomerno skladajo, in enakomerne barvne prehode, so končni rezultati zelo opazni, a hkrati niso moteči. Prek nastavitev boste lahko upravljali z barvami, velikostjo poligonov, mejami med poligoni in vsebnostjo šuma. Zlahka se boste zatopili v ustvarjanje svojega unikatnega ozadja. Ko se ga naveličate, pa enostavno ustvarite novega.

Messenger (brezplačno)

Najprej razčistimo, da ne gre za Facebookov Messenger, ampak za novo Googlovo aplikacijo za pošiljanje SMS- in MMS-sporočil. Seveda je celotna aplikacija zgrajena po smernicah, ki jih postavlja oblikovalski jezik Material design za Android 5.0 Lollipop.

Aplikacija je resnično prikaz tega, kaj v resnici je Material design: žive barve, lepe animacije, preglednost in svetle površine. Aplikacija kot taka ne prinaša nobenih bistvenih prednosti v primerjavi z alternativami, a na tem področju inovacij enostavno ni več mogoče od nikoder potegniti. Če je aplikacija Hangouts, ki je v verziji KitKat prevzela sporočanje, preveč kompleksna, je Messenger kot nalašč za vas.

#PestDobrih [9] / #PestDobrih [10] / #PestDobrih [11] / #PestDobrih [12] / #PestDobrih [13] / #PestDobrih [14]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. december 2014
2299
19. december 2014
#PestDobrih [15] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8