#PestDobrih [17] - izbor mobilnih aplikacij

Tehnik 16. april 2015
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-17-hero.jpg

Candy Crush Saga (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

 

Nekateri jo poznate, nekateri tudi igrate, za nekatere izmed vas pa je še neznanka. Gre za eno izmed tistih iger, ki te kmalu zatem, ko jo preizkusiš, zasvojijo. Igranje igre Candy Crush Saga je preprosto, a hkrati zahtevno. Postavljeni smo pred več vrst nalog, pri čemer pa vse temeljijo na eni stvari, postavljanju enakih bombončkov v vrsto. V vrsti morajo biti vsaj trije, dobro pa je, da jih je še več. Če zberemo štiri, pet ali celo več bombončkov, prejmemo posebne super bombončke, ki imajo precej večjo moč kot običajni in ki nam še kako prav pridejo pri nadaljnjih potezah. Igra nam ponuja ogromno stopenj, tako da je zabava zagotovljena za dolgo časa. Preizkusite jo, ne bo vam žal.

 
 
 

Beautiful Widgets Free (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

 

Aplikacija Beautiful Widgets v sebi skriva več vizualnih gradnikov (angl. widgets). Prinaša takšne, ki jih uporabniki še posebej pogosto koristimo. Na primer takšne za vreme ali pa takšne za izpraznjenost baterije. Kot že njeno ime pove, stavi predvsem na estetsko plat svojih vizualnih gradnikov. Ti po našem mnenju res ne izgledajo slabo. Če želimo, lahko njihov izgled sicer tudi spremenimo. Zanje je na voljo cela paleta zanimivih tem in kar nekaj dodatnih orodij, s katerimi lahko spremenimo njihovo pisavo, ozadje … Precej orodij je sicer na voljo le s plačilom, a če spadate med tiste, ki si želijo Android prilagoditi do potankosti, vam zanje verjetno ne bo težko odšteti nekaj malega drobiža.

 

Fake Call & SMS (brezplačno)

 

Ste si kdaj, ko ste bili v družbi drugih ljudi, iz takšnega ali drugačnega razloga zaželeli, da bi prejeli SMS-sporočilo ali klic, a ga niste? Se vam to večkrat dogaja? Če ste prikimali, še posebej, če ste dvakrat, aplikacijo Fake Call & SMS preprosto morate imeti. Ta namreč omogoča, da na svojo mobilno napravo kadarkoli prejmemo neresničen klic ali SMS-sporočilo. Vsak neresničen SMS ali klic izgleda zelo resnično, saj si lahko nastavimo, da ga prejmemo od prave osebe, obenem pa je tudi uporabniški vmesnik oziroma zvok ob prejetju enak tistemu, kot je v resnici. Žal pošiljanje neresničnih SMS-sporočil na napravah Android z verzijami 4.4 KitKat in 5.0 Lollipop v času pisanja tega članka ni delovalo. Upamo, da bo ta nevšečnost kmalu odpravljena.

 

Color Flashlight (brezplačno)

 

Vsi se tu in tam znajdemo v situaciji, ko potrebujemo dodaten vir svetlobe (na primer takrat, ko je tema in moramo odkleniti vrata). V tovrstnih primerih nam lahko na pomoč priskočijo mobilne naprave, natančneje njihova bliskavica ob kameri. Obstaja več aplikacij, ki nam bliskavico spremenijo v pravo svetilko. Ena izmed boljših je Color Flashlight, s katero lahko v sekundi ali dveh pridemo do želene svetlobe. Poleg uporabe bliskavice aplikacija ponuja še kar nekaj barvnih efektov na zaslonu (policijska luč, obarvanje zaslona v določeni barvi …), ki pa so bolj za zabavo kot za kakšno resno pomoč.

 

Tasks Free (brezplačno)

 

Aplikacija Tasks Free je odličen pripomoček za pisanje opravil. Zaradi nje ne boste več pozabili kupiti kakšnih stvari v trgovini, iti k zobozdravniku, ali, bog ne daj, peljati drage na večerjo ob vajini obletnici. Povedano na kratko, zaradi nje boste pozabili na pozabljivost.

Dobre aplikacije so preproste ter pregledne in Tasks Free je prav takšna. Posamezno opravilo vnesemo zelo hitro, saj ga lahko vnesemo kar prek vizualnega gradnika na namizju, obenem pa je tudi obrazec zelo kratek. Vpisati moramo samo ime opravila in morebiti še čas, ko naj nas aplikacija opomni nanj, ter še kakšno zabeležko. To je to. Opravila lahko vpisujemo in si jih ogledujemo v različnih spiskih. En spisek si lahko naredimo za nakupe, drugega za službene obveznosti ipd. V velik plus lahko aplikaciji štejemo tudi to, da omogoča sinhronizacijo. Tako lahko opravila vnašamo in spremljamo na različnih napravah.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. april 2015
2472
21. april 2015
#PestDobrih [17] - izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8