#PestDobrih [10] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 10. september 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-10-hero.jpg

Textra SMS (brezplačno)

Da, berete pravilno številko rubrike #PestDobrih. Čeprav se je Textra pojavila že prejšnji teden v 9. Številki, pa je medtem dobila popolno preobrazbo, ki sledi najnovejšim oblikovalskim smernicam (Material Design), na katerih bo osnovan tudi prihajajoči Android L.

#PestDobrih Textra SMS 

Poleg prenovljene oblike je tukaj še nekoliko bolj intuitiven gumb za sestavljanje novega sporočila, hitri gumb za snemanje zvočnega sporočila znotraj polja za pisanje sporočil, hitri pregled informacij o kontaktu, s katerim si dopisujete, filter, ki vam prikaže zgolj mobilne številke in napredno pojavno okno, ki ga lahko upravljate z gestami. Nova oblika torej ne prinaša zgolj nekaj kozmetičnih popravkov, ampak naredi Textro še toliko boljšo.

 

Cannon Penguins (brezplačno)

Pingvini imajo radi ribe, to je dejstvo. Vendar pa, tako kot obožujejo ribe, tudi prezirajo vse vrste onesnaževanja in druge sporne ekološke posege. Namen igre je skozi zabavne izzive predstaviti probleme, ki pestijo okolje, v katerem živijo ta veličastna bitja.

#PestDobrih Cannon Penguins 

Skozi tri načine igre bo vaš namen ujeti kar se da veliko število rib s streljanjem pingvinov iz kanona (ko letijo čez ribo, jo pograbijo in ulovijo). Pri tem boste časovno, številčno ali fizično omejeni. Največ težav vam bo verjetno predstavljal ravno način, kjer se morate izogibati plavajočim smetem in ogradam, ki vam jih lahko odstrani zgolj super pingvin, do katerega pridete, če nalovite dovolj rib. Super igra za kratkočasenje na javnem prevozu ali v čakalnicah.

 

Ask Me Anything - reddit AMA (brezplačno)

Reddit je svoj ugled zgradil tudi z zelo priljubljenim »subredditom« Ask Me Anything, kamor vabijo tudi znane osebe, ki odgovarjajo na vprašanja slehernikov. Da pri tem večkrat pride do sila zabavnih vprašanj in odgovorov, je samoumevno. Sedaj pa je tu aplikacija, ki vam olajša spremljanje tega specifičnega »subreddita«.

#PestDobrih Ask Me Anything - reddit AMA 

Reddit je torej končno lansiral tudi namensko aplikacijo za slednje AMA-dogodkom, ki so med uporabniki reddita verjetno najbolj priljubljena vsebina. Aplikacija izgleda čudovito, kar je pohvale vredno, hkrati pa je tudi uporabnost aplikacije na zelo visokem nivoju. Aplikacija omogoča sortiranje po aktualnosti, po časovnem zaporedju in po priljubljenosti. Seveda lahko brskate tudi po specifičnih tematskih poljih. Zanimivo je, da reddit nima uradne aplikacije oz. da je AMA njihova prva uradna aplikacija, ki pa je namenjena zgolj enemu samemu subredditu. Kljub temu gre za zelo uporabno aplikacijo, če vas AMA resnično privlači. Upamo, da kmalu dobimo tudi aplikacijo za spremljanje poljubnih subredditov, saj je aplikacija za AMA zelo dobra.

 

Flipboard (brezplačno)

Flipboard je zelo priljubljena aplikacija za prebiranje in odkrivanje novic s področij, ki vas zanimajo. Največja prednost Flipboarda je, da ima svoj kuratorski algoritem, s katerim vam postreže pomembne novice glede na tematska polja, ki vas zanimajo. Nič več prečesavanja spleta za novicami.

#PestDobrih Flipboard 

Seveda lahko v Flipboard enostavno vnesete tudi RSS-povezavo do vaših priljubljenih strani, a glavna moč Flipboarda je, da vam zna, glede na priljubljene tematike, postreči z zanimivimi novicami in članki. To pomeni, da boste lažje in hitreje prišli do pomembnih in zanimivih novic, ki jih lahko tudi delite na svojih priljubljenih družbenih omrežjih. Flipboard ima zelo edinstven izgled, ki je kot nalašč za mobilni zaslon. Ne samo, da deluje na vašem mobitelu, tudi na tablicah se prav dobro znajde.

 

Chrome za Android (brezplačno)

Chrome je zelo priljubljen brskalnik in to ne brez razloga, saj je tesno vpet v Googlov ekosistem in s tem tudi dobro nadgradi uporabniško izkušnjo. Zadnja verzija za Android pa končno prinaša tudi vizualno osvežitev po smernicah Material Designa, kakor so pri Googlu poimenovali oblikovalski jezik za Android L.

#PestDobrih Chrome for Android 

Vizualna osvežitev prinaša resnično svežino in nas opomni, kako zastarel je že bil sedanji oblikovalski jezik. S prefinjenimi animacijami in preglednimi meniji je tako Chrome za Android končno odrastel v nekaj, kar bi z veseljem pokazal celemu svetu. Seveda se bo vizualna sprememba kmalu pojavila tudi na iOS-napravah, do takrat pa uporabniki mobitelov z operacijskim sistemom Android lahko uživajo v ekskluzivnosti novega uporabniškega vmesnika. Seveda spremembe niso samo vizualne, a je to tisto, kar bodo uporabniki najprej in najbolj zaznali. Poleg stalnega nabora funkcionalnosti vam Chrome po novem prinaša tudi stiskanje podatkov, s katerim boste prihranili do kar 50 % prenosa podatkov.

 

#PestDobrih [5] / #PestDobrih [6] / #PestDobrih [7] / #PestDobrih [8] / #PestDobrih [9]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. september 2014
2200
23. september 2014
#PestDobrih [10] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8