#PestDobrih [11] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 23. september 2014
/PublishingImages/pestdobrih-hero-11.jpg

Material Wallpapers (brezplačno)

Aplikacije z ozadji so po navadi zelo slabe, saj se (pre)večkrat zgodi, da so slike nizke ločljivosti ali pa so enostavno preveč nasičene (na njih se čisto preveč dogaja), zaradi česar imate slabši pregled nad ikonami in widgeti na domačem zaslonu. Material Wallpapers pa je eden redkih res kakovostnih virov.

#PestDobrih Material Wallpapers 

Kot ime namiguje, gre za ozadja, ki stilsko sledijo novim oblikovalskim smernicam, ki jih je Google zastavil za prihajajoči Android L. To pomeni veliko enostavnih oblik, žive barve in sence, ki skupaj ustvarjajo edinstvena ozadja. Ta so zaradi tega prijetna za oko, hkrati pa niso moteča in lepo poudarjajo vsebino na domačih zaslonih. Za vse, ki vam je pomemben izgled domačega zaslona na vašem mobitelu Android, je Material Wallpapers odličen vir profesionalno sestavljenih ozadij.

 

Hangouts Dialer (brezplačno, s plačili znotraj aplikacije)

Če še ne uporabljate aplikacije Google Hangouts, boste sedaj verjetno morali ponovno razmisliti, zakaj ne, saj je Google izdal nov dodatek, ki vam v Hangouts doda možnost klicanja na stacionarne in mobilne številke prek linije WiFi ali 3G oz. LTE/4G.

#PestDobrih Hangouts Dialer 

Klic na slovenske stacionarne in mobilne številke vas stane 0,12 € na minuto (zaradi česar boste verjetno raje posegli po klasičnem klicu, če imate zakupljene količine), za klice v vse ostale države pa si oglejte uradni cenik. Za vsak slučaj pa vam bo aplikacija ob vsakem klicu tudi navedla strošek klica na minuto. Seveda je treba opozoriti, da klicanje prek povezave 3G oz. LTE/4G hkrati porablja tudi zakupljene količine oz. se vam obračunava prenos podatkov po veljavnem ceniku. Testno smo opravili klic v Amazonov klicni center v Ameriki in res, klic je bil popolnoma brezplačen. Da je vse skupaj še lepše, pa poskrbi dejstvo, da lahko klice opravljate tudi prek spleta, pri čemer boste za plačljive klice morali vnaprej naložiti sredstva na svoj račun. V iOS-u lahko vse to opravljate kar prek aplikacije Hangouts in ne potrebujete nalaganja dodatka.

Beaver Kickin' (brezplačno)

Vaša pustolovščina v koži bobra se začne s srdito brco v rit, ki vas izstreli med krošnje dreves in z malo sreče tudi čez njih. Brco vam, kakopak, priskrbi krepak kanadski gozdar, ki ustreza vsem klišejem, vključno z rdečo karirasto srajco z zavihanimi rokavi, naramnicami, brado in rdečo čepico.

#PestDobrih Beaver Kickin 

Cilj igre je, da vas ena sama brca odnese čim dlje. Slednje boste zagotovili le, če boste preudarno ravnali z gorivom in istočasno poskušali pobrati kar se da veliko nadgradenj ali pa z ustreznim manevrom prileteli v naročje kakšne prijazne gozdne živali, ki vam bo z udarcem kija ali čim podobnim dala dodaten pospešek v smeri vašega gibanja. Gre za eno tistih iger, ki vas kar vleče v ponoven poskus. »Samo še enkrat, pa neham,« je mantra, ki si jo boste slej ko prej začeli ponavljati. Odlična igra za kratkočasenje v čakalnicah in na javnem prevoznem sredstvu. Igra naj bi bila kmalu na voljo tudi na napravah Android in iOS.

 

SoundCloud (brezplačno)

Če ste nadobuden mlad glasbenik, zagret govorec, zvedav podcaster ali pa samo želite mesto, kamor bi obesili tisti zvočni posnetek, ki ste ga posneli in bi ga radi delili z drugimi, je SoundCloud prava rešitev za vas. Gre za YouTubu podobno storitev, ki jo lahko uporabljate tudi prek mobilne aplikacije.

#PestDobrih Soundcloud 

SoundCloud bi dejansko lahko najlažje opisali kot YouTube za zvočne posnetke in verjetno se ne bi dosti zmotili. Dobra stran SoundClouda je v tem, da vam omogoča distribucijo zvočnih posnetkov brez zapletov – samo posnamete, naložite in že lahko delite s prijatelji. Ni čudno torej, da so SoundCloud za svojega vzeli mladi, neuveljavljeni glasbeniki, podcasterji in drugi, ki nimajo sredstev za svoj lasten distribucijski kanal. S pametnimi mobiteli je to še toliko lažje, saj imate mikrofon vedno s seboj, s pomočjo aplikacije in podatkovne povezave pa je vaš posnetek takoj na spletu in že na voljo vsem vašim poslušalcem. SoundCloud pa ponuja tudi enostavno vključevanje posnetkov na spletne strani in družbena omrežja, kar je še dodaten plus.

 

Feedly (brezplačno)

Če redno spremljate večje število blogov in novičarskih strani, pa še ne uporabljate RSS-odjemalca, potem lahko to kar hitro postane naporno opravilo. Feedly je eden izmed najboljših RSS-odjemalcev za pametne mobitele, hkrati pa je na voljo tudi na spletu. Z njim bo spremljanje novic bistveno lažje.

#PestDobrih Feedly 

RSS-odjemalci so programi, ki znajo prebrati RSS-vire na spletnih straneh in vam postreči samo z novo vsebino. Ko članek preberete (izbirate lahko med branjem v odjemalcu ali pa izvorni spletni strani), se ta odstrani s seznama in tako vas vedno čaka le vsebina, ki je še niste predelali. Feedly je ta trenutek eden izmed najbolj priljubljenih RSS-odjemalcev. Zaradi svoje preglednosti se resnično lahko osredotočite le na vsebino, ki jo spremljate. Če vam je kakšen članek še posebej všeč, ga lahko delite na priljubljenih družbenih omrežjih ali pa ga shranite v Feedlyu oz. priljubljeni aplikaciji, kjer hranite zanimive povezave. Branje in sledenje je tako veliko lažje, saj vam aplikacija Feedly zagotavlja centraliziran pristop.

 

#PestDobrih [6] / #PestDobrih [7] / #PestDobrih [8] / #PestDobrih [9] / #PestDobrih [10]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2014
2213
10. oktober 2014
#PestDobrih [11] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8