#PestDobrih [3] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 21. julij 2014
/PublishingImages/pest-dobrih-3-hero.jpg

Blek (Android: 2,19 € / iOS: 0,89 €)

Še ena tistih preprostih iger, ki vas v minuti potegne vase in ob kateri lahko brez težav izgubite ure in ure časa, ne da bi to sploh opazili. Osnovna ideja Bleka je, da narišete črto, ki nato potuje po zastavljeni poti, hkrati pa mora povezati vse barvne kroge, brez da bi prečkala katerega od belih.

 

Igra se zaplete, ko je na zaslonu kar naenkrat polno belih pik in ugotovite, da samo ravne črte niso več dovolj. Takrat vam bo na pomoč prišla kakšna lomljena črta ali pa krivulja, ki zna potovati tudi okoli ovinkov. To pa je tudi vse, kar boste doživeli znotraj te igre. A naj vas to ne odvrne od igranja, saj so uganke zares zanimive in rešitve včasih pridejo zgolj po naključju in s kančkom sreče. Za vse, ki znate malo vklopiti možgane, bo to zagotovo super izziv.

 

Moves (brezplačno)

Ob poplavi raznih nosljivih fitnes naprav je včasih vse, kar bi si želeli, nekaj, s čimer bi merili število korakov, da bi videli, ali dosegate mejo 10.000 korakov, kolikor bi jih moral narediti dnevno vsak. Moves je brezplačna aplikacija, ki bo merila korake za vas, če boste le imeli vaš mobitel vedno na sebi (v žepu).

 

Aplikacija Moves je izredno lepo oblikovana in popolnoma preprosta za uporabo. Brez odvečnih gumbov in nastavitev – njen edini cilj je, da pametno meri vaše korake. Prav tako samodejno zazna, če kolesarite ali tečete. Če želite podatke iz aplikacije Moves uporabiti še kje drugje, pa je to mogoče z uporabo podpornih storitev, kot je Moves Export, s katero lahko potem delite podatke s storitvami, kot so RunKeeper, Foursquare, Dropbox in Evernote. Kar naredi Moves tako izjemno, je torej njena navidezna preprostost in hkrati napredna povezljivost. Z ogledom dnevnika preteklega dne boste lažje spremljali, kaj delate prav in kaj narobe. Priporočamo, da v nastavitvah izberete neobvezno registracijo, saj si boste tako zagotovili, da se vaši podatki ohranijo, če menjate mobitel ali zbrišete aplikacijo.

 

Leo’s Fortune (4,49 €)

Vizualna poslastica v obliki igre, ki vas bo popeljala skozi 24 čudovitih stopenj. Neverjetna predanost detajlom vas bo navdušila že takoj, ko boste prvič uzrli malo kosmato kepo s košatimi brki, ki sliši na ime Leo. Podajte se v pustolovščino z igro Leo's Fortune in odkrijte čudovit nov svet.

 

Leo's Fortune je igra, ki je bila za svojo vizualno mojstrstvo večkrat nagrajena. Nagrada je vsekakor na mestu, saj se enostavno ne da opisati, kako čudovito so oblikovane posamezne stopnje v igri, medtem ko je Leo zgodba zase. Igra žanrsko spada med ploščadne pustolovščine in je relativno enostavna za igranje. Če bi jo moral opisati z eno povedjo, bi gotovo rekel, da gre za umetniško delo v obliki igre. Priporočam vsem, ki se želite nagledati lepih svetov in se hkrati lotiti nekaj fizikalnih ugank.

 

#1 ToolKit (brezplačno)

Za vse domače mojstre bo aplikacija #1 ToolKit kot nalašč. Gre še za eno izmed univerzalnih aplikacij, ki v sebi združujejo pretvornik enot, ravnilo, kompas, vodno tehtnico, svetilko, »ogledalo«, »povečevalno steklo« in še več. Kar jo loči od podobnih aplikacij, pa je predvsem zelo lep uporabniški vmesnik.

 

Poleg univerzalnosti aplikacije boste našli še kup priročnih nastavitev, da si aplikacijo prilagodite svojim potrebam. Glede na to, da gre za brezplačno aplikacijo, boste dobili resnično veliko. Barvit uporabniški vmesnik pripomore k privlačnosti aplikacije. Ne glede na to, ali dejansko potrebujete vse njene funkcionalnosti ali ne, je vedno bolje biti pripravljen na vse, kot pa mrzlično iskati rešitev, ko je že prepozno.

 

Timberman (brezplačno/0,89 € v aplikaciji za odstranitev oglasov)

Timberman je bil že okronan za naslednika igre Flappy Bird – gre namreč za podobno preprosto igro, pri kateri se postavite v vlogo krepkega gozdarja z veliko sekiro. Vaša naloga je, da s tapkanjem po levem in desnem delu zaslona izpodsekavate debli in se pri tem izogibate vejam.

 

Seveda je na videz zelo preprosta igra lahko zelo zahtevna, ko se v igranje nekoliko poglobimo. Časa hitro zmanjkuje, debla pa ni in ni konec. Da pridete v igri kar se da daleč, boste potrebovali dosti vaje, ostro oko in dobre reflekse z odličnim občutkom za ritem. To pomeni, da je dovolj ena sama napaka in začeti boste morali znova. Z vsakim porazom bo v vas rasla želja po boljšem rezultatu in kmalu se boste ujeli v zanko. Zato je na mestu opozorilo, da vas bo igra hitro zasvojila.

 

#PestDobrih [1] / #PestDobrih [2]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. julij 2014
2115
28. julij 2014
#PestDobrih [3] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8