#PestDobrih [4] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 28. julij 2014
/PublishingImages/pest-dobrih-4-hero.jpg

Google Keep (brezplačno)

Keep je manj znana Googlova aplikacija, namenjena ustvarjanju kratkih zapiskov. Kar je najbolje pri vsem tem, je, da je popolnoma preprosta za uporabo in jo boste zato hitro osvojili. Za uporabo boste potrebovali račun Gmail, hkrati pa boste imeli dostop do zapiskov tudi na spletu prek keep.google.com.

#PestDobrih Google Keep 

Google Keep se bo morda komu zdel preveč preprost, a vseeno zna opraviti večino stvari, ki jih znajo tudi bolj kompleksne aplikacije. Lahko shranite sliko, napišete besedilo, ustvarite seznam in si nastavite čas za opomnik. Za vsak zapisek lahko izberete tudi barvo, kar vam bo pomagalo pri kategorizaciji posameznih zapiskov. Spletni vmesnik, ki se nahaja na naslovu keep.google.com, je prav tako zmogljiv kot sama aplikacija, kar pomeni, da boste lahko enostavno delili zapiske med vašim računalnikom in napravami Android.

 

Postagram (brezplačno z nakupi v aplikaciji)

Postagram spremeni slike, ki ste jih zajeli z mobitelom ali objavili na Instagramu oz. Facebooku, v prave razglednice. V aplikaciji boste z Instagrama, Facebooka ali galerije izbrali poljubno sliko in jo v obliki razglednice s pozdravi poslali svojim bližnjim. Cena razglednice je 1,99 $.

#PestDobrih Postagram 

Postagram je super rešitev za pisanje razglednic domačim. Gre za popolnoma drugačen pristop, kot smo ga vajeni. Vaši domači bodo v nabiralnik prejeli lično razglednico, s katere bodo lahko nato enostavno ločili samo fotografijo, saj je ta priročno perforirana. Tako bo vaša fotografija lahko krasila družinski album ali pa vrata hladilnika. Še več, če imajo vaši naslovniki tudi sami naloženo aplikacijo Postagram, bodo lahko v aplikaciji vklopili čitalnik posebne znamke (QR-kode), ki se nahaja na razglednici, in tako dobili tudi digitalno obliko fotografije na razglednici, vi pa boste dobili obvestilo, da si je prejemnik ogledal razglednico.

 

Due (brezplačno)

Za vse, ki imate na kupe malih dnevnih opravil, bo Due odlično orodje, da se bolje organizirate. Za razliko od večine aplikacij vam Due ponudi, da opravila kategorizirate pod »danes«, »jutri«, »nekoč«. Pri tem se opravila, ki so shranjena za jutri, ob prehodu na nov dan avtomatsko prestavijo v »danes«.

#PestDobrih Due 

Due je zelo privlačna aplikacija za urejanje vaših opravil, ki poleg svoje preglednosti ponuja tudi napredne funkcije, kot je glasovno upravljanje in dodajanje opravil (v angleškem jeziku, kakopak). Z živo ploščico pa boste imeli še hiter pregled nad prihajajočimi opravili. Due je torej še ena tistih aplikacij, ki ne poskuša opraviti vsega, ampak opravlja samo eno stvar in tisto dobro.

 

Timely (brezplačno)

Timely je verjetno najlepša aplikacija za merjenje časa na Androidu. Poleg klasične ure vam ponuja še štoparico, alarme in widget (uro). Barvne teme vam bodo poleg okusnih grafičnih učinkov še dodatno popestrile samo aplikacijo.

#PestDobrih Timely 

Timely ni namenjen samo mobitelom, ampak je zasnovan tudi za tablice. Ravno zato ponuja sinhronizacijo med napravami. To pomeni, da boste lahko alarme na tablici upravljali kar z mobitela in obratno. Če vam barvne teme, ki vam jih aplikacija ponuja, ne ustrezajo, pa lahko ustvarite tudi svoje.

 

Copy (brezplačno)

Copy ni le aplikacija, saj vključuje storitev shranjevanja podatkov v oblaku. Kar naredi Copy tako izjemen, je 15 GB prostora, ki ga imate na voljo takoj, ko se registrirate. Copy je torej idealno orodje za avtomatsko varnostno kopiranje fotografij, ki ste jih zajeli z mobitelom.

#PestDobrih Copy 

Še ena izjemna lastnost storitve Copy pa je t. i. »Fair Storage«, ki vam pravično razdeli porabo, če si mapo s podatki delite z drugimi uporabniki. Tako mapa s 15 GB podatkov, ki si jo delijo trije uporabniki, vsakemu odvzame le 5 GB prostora na njegovem računu. Druge podobne storitve bi v enakem primeru vsakemu uporabniku odvzele polnih 15 GB. Ker je aplikacija Copy na voljo na vseh mobilnih in namiznih operacijskih sistemih, boste lahko brez težav do vseh svojih podatkov dostopali praktično kjerkoli.

 

#PestDobrih [1] / #PestDobrih [2] / #PestDobrih [3]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. julij 2014
2129
4. avgust 2014
#PestDobrih [4] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, BlackBerry OS, Windows Phone 8