#PestDobrih [5] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 4. avgust 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-5-hero.jpg

Adobe Photoshop Express (brezplačno z nakupi v aplikaciji)

Ne pričakujte, da boste imeli na dlani vso moč, ki jo ima namizna različica tega priljubljenega programa za urejanje fotografij. Kljub temu pa je aplikacija dovolj zmogljiva, da bodo vaše fotografije dobile nekaj kozmetičnih popravkov s katerimi bodo takoj bolj privlačne.

#PestDobrih Photoshop 

Po novem je Adobe Photoshop Express na voljo tudi uporabnikom Windows Phone. Z aplikacijo boste lahko na slike nanašali posamezne filtre, urejali določene nastavitve kot sta nasičenost barv in kontrast, izdelovali izreze, odstranjevali rdeče oči in še več. Z orodjem kot je Adobe Photoshop Express bodo z malo vaje vaše fotografije na spletu kmalu zasijale v novi luči.

 

Pixlr Express (brezplačno)

Pixlr Express je še ena aplikacija za urejanje fotografij, ki vam ponuja nekoliko bolj zabaven pristop. Namesto klasičnih popravkov fotografij je Pixlr namenjen vaši kreativni svobodi. Efekti, nanosi, robovi, besedilo in nalepke – vse to lahko nanesete na vaše fotografije.

#PestDobrih Pixlr 

Pixlr Express bo zagotovo všeč mlajšim uporabnikom, ki jim niso tuje žive barve, okrasne grafike in sporočila v obliki besedila na fotografijah. S Pixlr Express so rezultati lahko precej divji in z malo bujne domišljije na koncu vaša fotografija ne bo več razpoznavna. Lahko pa se omejite na uporabo bolj zadržanih efektov in le nekoliko poudarite določene vidike vaše fotografije. Kakorkoli že, s Pixlrjem se boste lahko izražali tako kot si želite.

 

Mega Dead Pixel (brezplačno z nakupi v aplikaciji)

Tokrat se vse vrti okoli pikslov, zato je morda na mestu, da si ogledamo še eno igro, ki vas pahne v njihov svet. Mega Dead Pixel je barvita igra v kateri nadzorujete velik piksel, ki potuje po svojem svetu in poskuša obarvati vse črne objekte. Z odlično glasbo ponuja ure zabave.

#PestDobrih Mega Dead Pixel 

Mega Dead Pixel je še ena igra, ki se trudi pričarati nazaj občutek retro iger. Namesto napredne grafike in kompleksnih efektov vas pahne v kockast svet, ki ponuja neizprosno igralnost. Obstajata samo dve možnosti – ali ste dovolj hitri ali pa ste mrtvi. Če črne objekte oplazite jih boste obarvali in prejeli točke; če poberete bel piksel boste zrastli in tako boste lahko preživeli en neposreden trk v črni objekt. S pobiranjem belih pikslov tako rastete in se krepite, a pazite – večji kot ste večja tarča ste.

 

Dream of Pixels (Android: 2,15 € v aplikaciji | iOS: 2,69 € | Windows Phone: 0,99 €)

Pa nadaljujmo še z eno igro s piksli. Tokrat gre za velike, kosmate piksle, ki živijo v oblakih. Dream of Pixels bi še najlažje opisali kot tetris, ki ga igrate v nasprotno smer. Ne razumete? Ne skrbite, ko boste prvič pognali igro vam bo vse jasno, prav tako pa vas bo hitro zasvojila.

#PestDobrih Dream of Pixels 

Igra Dream of Pixels je delo slovenskih programerjev in je ob svojem izidu požela ogromno pozitivnega odziva. Igra pa je še danes aktualna in sveža. Trditev, da gre za nekakšen obrnjen tetris ni pretirana saj namesto, da bi oblike zlagali na kup boste iz kupa oblike odstranjevali in pri tem poskušali nalogo opraviti kar se da hitro, da vas vrste pikslov, ki letijo iz oblakov ne prehitijo. Če se to zgodi je igre konec. In potem boste začelo na novo. Pa spet in spet …

 

CamScanner (brezplačno z nakupi v aplikaciji)

CamScanner je aplikacija s katero boste lahko enostavno poskenirali vaše dokumente s pomočjo kamere, ki je vgrajena na vašem pametnem mobitelu. Samo poženite aplikacijo in sama bo prepoznala obris papirja, popravila perspektivo in očistila nepotrebne dele slike.

#PestDobrih CamScanner 

Shranjevanje vizitk, pogodb in drugih dokumentov bo s CamScanner popolnoma enostavno. Poleg zelo naprednega postopka skeniranja pa vam bo aplikacija znala prebrati tudi kaj piše v posameznih skeniranih dokumentih kar je super kadar želite shraniti kakšen kontakt ali pa se vam enostavno ne da pretipkavati nekega besedila. Kolikor smo testirali se je zaznavanje besedila zelo dobro obneslo in tudi ostalo delovanje aplikacije je bilo brezhibno.

 

#PestDobrih [1] / #PestDobrih [2] / #PestDobrih [3] / #PestDobrih [4]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. avgust 2014
2144
11. avgust 2014
#PestDobrih [5] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8