#PestDobrih [7] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 18. avgust 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-7-hero.jpg

Dumb Ways to Die (brezplačno)

Zagotovo ste v preteklosti že naleteli na prikupen video, ki prikazuje vse neumne načine, kako lahko umrete. Kar se je začelo kot oglasni video varnosti na železnicah avstralskega železniškega podjetja Metro Trains iz Melbourna, je sedaj na voljo tudi kot izredno zabavna igra.

#PestDobrih Dumb ways to die 

V igri boste reševali like v smrtno nevarnih situacijah. Tako boste, na primer, z vilicami vlekli toast iz toasterja, se sklanjali pred medvedom, mašili luknje, iz katerih teče kri, umikali like s tirov, odganjali piranhe in še mnogo več. Vse mini igre oz. naloge se bodo naključno vrstile, pri tem pa bo tempo postajal vse hitrejši in hitrejši. Z doseganjem točk boste tako na vaši železniški postaji odklepali nove like ali pa pridobivali druge nagrade. Zabava zagotovljena.

 

OvuView: Ovulation & Fertility (brezplačno z nakupom v aplikaciji: 3,99 €)

Aplikacija OvuView je namenjena ženskam, ki želite učinkovito slediti svojemu menstrualnemu ciklusu. S preglednim uporabniškim vmesnikom vam ponuja enostaven pregled nad vsemi pomembnimi podatki, kot so datum naslednje menstruacije, dnevi plodnosti in ostalo.

#PestDobrih OvuView 

Ta aplikacija, ki je na voljo le na sistemu Android, temelji na vnosu podatkov o menstruaciji na določen dan. Za vsak dan lahko vnesete naslednje podatke: jakost menstruacije, razpoloženost, prisotnost glavobola, teža, bolečine, slabost, krči in tako naprej, skupno več kot 40 različnih simptomov. V kolikor to ni dovolj, pa lahko tudi ročno vnesete zapiske. Pregled informacij vam ponuja ogled dolžin menstrualnih ciklov v preteklosti, pregled v obliki grafa in kup drugih statistik. Aplikacija lahko deluje na tri načine: kot preprost menstrualni koledar, za izogibanje nosečnosti ali pa načrtovanje nosečnosti. Glede na izbrani način boste dobile relevantne povratne informacije. Čeprav je aplikacija na voljo v brezplačni obliki, pa vam močno priporočamo nakup polne različice znotraj same aplikacije, saj se boste s tem znebile oglasov, omogočeno pa vam bo tudi zaklepanje z geslom, varnostno kopiranje podatkov in še kup drugih bonbončkov.

 

Vine (brezplačno)

Vine je mesto, kjer se zbira ogromno kreativnih ljudi, ki s svojimi šest sekund dolgimi videoposnetki premikajo meje ustvarjalnosti. Med njimi je tudi ogromno slovenskih ustvarjalcev. Če želite tudi sami preizkusiti svojo umetniško stran, je Vine kot nalašč za vas.

#PestDobrih Vine 

Vine je postavil zelo preprost koncept za deljenje kratkih videoposnetkov: ko se dotikate zaslona, se zajema video, ko spustite, preneha. Na voljo imate šest sekund časa, in ko končate, video z enim gumbom enostavno objavite. Kljub temu da je tudi Instagram predstavil deljenje videoposnetkov, pa boste veliko kakovostnejše vsebine našli na omrežju Vine. Preprosto snemanje in objavljanje vam bosta omogočila, da se osredotočite na grajenje zgodbe. Lahko pa posnamete video kar tako, za zabavo, in pošljete neposredno svojim prijateljem.

 

Chrome Beta (brezplačno)

Chrome je odličen brskalnik tako na platformi Android kot tudi iOS, a če želite preizkusiti njegove novosti, še preden pricurljajo do stabilne verzije, si boste morali naložiti beta verzijo, ki jo zaenkrat lahko uporabljate zgolj uporabniki Android. Zadnja verzija prinaša vpogled v nov grafični vmesnik.

#PestDobrih Chrome Beta 

Naslednja verzija operacijskega sistema Android, ki jo zaenkrat poznamo zgolj kot Android L, prinaša nov oblikovalski jezik z imenom Material Design. Slednjega zaznamujejo enostavne in čiste linije, brez vizualnega šuma. Zadnja verzija Chrome Beta tako že sledi novim smernicam in nam daje redek vpogled v grafičen izgled nove verzije operacijskega sistema. Poleg vizualne osvežitve so tukaj še sveže animacije in t. i. Google Sync, s katerim boste lahko zmanjšali količino prenesenih podatkov.

 

myTube (brezplačno s prostovoljnim plačilom 0,99 €)

Ko je Microsoft sam izdelal aplikacijo za YouTube, jo je Google sčasoma onemogočil in prisilil, da je sedaj zgolj povezava na mobilno stran YouTube. Junak dneva je myTube, ki uspešno zapolnjuje praznino. Ne samo, da omogoča polno izkušnjo YouTuba, ampak jo celo nadgrajuje.

#PestDobrih myTube 

Glavna prednost aplikacije myTube je v tem, da vam poleg klasičnega predvajanja videa omogoča, da predvajate zgolj del avdioposnetka. Slednje je super za poslušanje glasbe na mobilnem omrežju, saj je prihranek pri prenosu podatkov znaten. Poleg tega pa se bo glasba predvajala v ozadju, tudi če zapustite aplikacijo myTube. Nenazadnje so tukaj še vse vaši kanali, na katere ste naročeni, seznami predvajanja in pregled posnetkov, ki ste jih naložili. Edina stvar, ki je ne omogoča, je nalaganje novih posnetkov. Kljub temu gre za najboljšo izkušnjo YouTuba na sistemu Windows Phone. Aplikacija je v preizkusni različici polno zmogljiva, le omejeni ste na eno uro gledanja vsake tri ure (ko presežete eno uro gledanja, boste morali počakati 10 minut, preden nadaljujete ). Če vam je aplikacija res všeč, pa jo lahko kupite za 0,99 €.

 

#PestDobrih [2] / #PestDobrih [3] / #PestDobrih [4] / #PestDobrih [5] / #PestDobrih [6]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. avgust 2014
2160
25. avgust 2014
#PestDobrih [7] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8