#PestDobrih [8] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 25. avgust 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-8-hero.jpg

Neon Battleground (brezplačno)

V tej vesoljski igri se boste pomerili proti človeškim nasprotnikom. Igra se dogaja v vesoljski areni, polni neonskih luči. Vi in tudi vsi ostali igralci ste piloti vesoljske ladje, s katero poskušate uničiti čim več nasprotnikov, pri tem pa morate nabrati čim več kovancev, s katerimi kupujete boljše ladje.

#PestDobrih Neon Battleground 

Igra je izredno enostavna za igranje in se je boste hitro privadili. Pri tej igri je zelo dobro, da je poudarek na igranju, in ne na skakanju po menijih. Tako vas takoj ob prvem zagonu igra vrže v areno, kjer se morate znajti in se hitro priučiti igranja. Po prvi tekmi boste lahko vnesli svoje ime, naredili kakšno nadgradnjo in že boste v nekaj sekundah v naslednji areni in sredi naslednje bitke. Hiter tempo pomaga, da ne zaspite, in kaj hitro se zgodi, da se v igro resnično potopite.

 

ProShot (1,99 €)

Če želite svojo fotografsko izkušnjo na mobitelu Windows Phone ponesti na višji nivo, je aplikacija ProShot prav zagotovo vredna vaše pozornosti. S svojimi naprednimi funkcijami vam bo dala popolno svobodo pri zajemanju čudovitih trenutkov.

#PestDobrih ProShot 

ProShot je nabit s funkcionalnostmi, ki niso tuje nobenemu izkušenemu fotografu. S to aplikacijo dobite možnosti nastavljanja hitrosti zaklopa, ISO-vrednosti, kompenzacije osvetlitve, fokusa, proženja bliskavice in še mnogo več. Vklopite lahko filtre, gledate EXIF-podatke, se poigravate s HDR-načinom, nastavite intervalno zajemanje slik ali pa rafalni zajem. V pomoč vam bodo vodilne črte, ki vam kažejo pravilo tretjin, zlati rez in diagonale. Z vodno tehtnico vaše fotografije ne bodo več visele, s histogramom pa boste videli, kaj se dogaja s svetlobo na sceni. ProShot resnično ponuja največ, kar lahko iztisnete iz vašega mobitela.

 

Talon for Twitter (1,45 €)

Talon je ena najboljših, če ne celo najboljša aplikacija za Twitter na Androidu. Poleg dobrega in lepega uporabniškega vmesnika je tukaj še kup nastavitev, s katerimi lahko prilagodite svojo uporabniško izkušnjo.

#PestDobrih Talon for Twitter 

Če bi želeli napisati celoten seznam stvari, ki jih Talon zmore, bi bil ta bržkone predolg in ga nihče ne bi prebral do konca. Zato je morda bolj primerno, da se izpostavi zgolj najpomembnejše. Poleg klasičnih funkcionalnosti, ki jih ponuja Twitterjeva domača aplikacija, vam Talon ponuja še: teme, s katerimi spreminjate izgled aplikacije, integracijo z DashClockom, način »ne moti«, vgrajen predvajalnik videoposnetkov YouTube, vgrajen brskalnik, podporo za emojije, prikaz slik z Instagrama, živo posodabljanje twitov in še mnogo več. Če želite resnično napredno Twitter izkušnjo na Androidu, je Talon prava rešitev za vas.

 

Flow for Reddit (brezplačno, pre-beta verzija)

Ko že ime pove, je Flow aplikacija za pregledovanje priljubljene družbene skupnosti Reddit. Reddit dolgo časa ni imel kakšne omembe vredne aplikacije v trgovini Google Play, a zadnje čase se to spreminja na bolje. Med valom novih aplikacij je tako tudi Flow, ki je zelo prijeten za uporabo.

#PestDobrih Flow for Reddit 

Flow je v času pisanja še zelo v povojih, saj ni še niti v beta fazi. To pomeni, da lahko naletite na kopico hroščev, ki bodo variirali od mobitela do mobitela, zato pri uporabi aplikacije vzemite to v zakup. Poleg običajnih zadev, ki jih lahko počnete na Redditu, vam Flow predvsem omogoča lažjo organizacijo pri sledenju posameznih »subredditov«. Aplikacija ima vgrajen tudi brskalnik, vendar lahko v nastavitvah nastavite, da vam vse povezave odpira v pravem brskalniku, kar je velikokrat dobrodošlo. Enako velja za videe YouTube, ki jih lahko odpirate z uradno aplikacijo. V nastavitvah boste našli še kup manjših podrobnosti, s katerimi lahko karseda natančno prilagodite aplikacijo svojim potrebam. Aplikacija torej pokriva vse osnovne in nekaj naprednih potreb, ki jih imajo uporabniki Reddita, in kaže velik potencial za prihodnje verzije.

 

Wunderlist 3 (brezplačno z mesečno oz. letno naročnino za naprednejše funkcije)

Wunderlist je pred kratkim prešel v svojo tretjo verzijo, s katero je kočno rešil svojo največjo težavo: sinhronizacijo podatkov. Poleg tega pa prinaša še izboljšan uporabniški vmesnik, ki bo olajšal urejanje vaših seznamov. Te lahko sedaj delite z drugimi podatki ali pa jih kar javno objavite.

#PestDobrih Wunderlist 3 

Aplikacij, kot je Wunderlist, boste v trgovini z aplikacijami na vašem mobitelu našli na ducate, a le redka med njimi vam bo dejansko olajšala organizacijo vaših opravil ali drugih stvari, ki jih lahko zapakirate v obliki seznamov. Wunderlist namreč ni namenjen samo urejanju vaših opravil, kot je to običajno za te aplikacije. Namesto tega vam aplikacija Wunderlist omogoča, da jo izkoristite za zapiske, zbiranje idej, upravljanje projektov, beleženje nakupov in tako naprej. Vaša domišljija je edina omejitev. Velika prednost Wunderlista pa je tudi v tem, da je na voljo na skorajda vseh platformah: Android, iOS, Mac, Chrome OS ter Kindle Fire, kmalu pa prihaja tudi na Windows Phone ter Windows 8.

 

#PestDobrih [3] / #PestDobrih [4] / #PestDobrih [5] / #PestDobrih [6] / #PestDobrih [7]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. avgust 2014
2169
2. september 2014
#PestDobrih [8] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8