#PestDobrih [9] - tedenski izbor mobilnih aplikacij

Uroš Miklavčič 2. september 2014
/PublishingImages/tehnik-pestdobrih-hero-9.jpg

AcDisplay (brezplačno z možnostjo donacije)

Odzivanje na obvestila, ki se kopičijo na vašem pametnem mobitelu, je včasih lahko zamudno. AcDisplay vam nalogo olajša, saj lahko večino obvestil odpravite ali pa se nanje odzovete že takrat, ko je vaš zaslon še zaklenjen. Z gestami in naprednimi funkcijami je AcDisplay eden najboljših zaslonov za zaklepanje na Androidu.

#PestDobrih AcDisplay 

AcDisplay vam poleg prikaza časa in stanja baterije omogoča, da se odzovete na prejeto obvestilo takoj, ko ga prejmete, ne da bi bilo treba odklepati zaslon. Tako lahko takoj preberete in arhivirate e-maile, se odzovete na razna povabila v aplikacijah, preberete SMS-e in tako naprej. Ali pa obvestilo enostavno odstranite, če je nepomembno oz. ste z njim opravili (posodobitve aplikacij). Če je mogoče, vam bo AcDisplay v ozadju pokazal tudi relevantno sliko, ki pripada obvestilu, s katerim se tisti trenutek ukvarjate. Takšne majhne podrobnosti uporabniško izkušnjo še nekoliko izboljšajo.

 

Textra SMS (brezplačno)

Kljub poplavi aplikacij za takojšnje sporočanje, je dobri stari SMS včasih še vedno najbolj učinkovit način komuniciranja. Textra SMS je aplikacija za Androide za pošiljanje SMS- in MMS-sporočil, ki je ujela ravno pravšnje ravnotežje med naborom funkcij in enostavnostjo uporabe.

#PestDobrih Textra 

Poleg klasičnih funkcionalnosti vam Textra prinaša še priročno pojavno okno, prek katerega lahko na hitro preberete vsebino sporočila in nanj odgovorite, ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se trenutno nahajate. Poleg tega vam Textra omogoča napredno urejanje vsebine sporočila. Tako lahko dodajate emojije, zvočne posnetke (ki jih ustvarite kar v aplikaciji ali pa jih potegnete iz knjižnice), kontakte, slike, fotografije in celo GIF-animacije, če predhodno naložite ustrezen dodatek. Vse te možnosti so enostavne za uporabo in resnično priročne. Poleg tega pa lahko spremenite tudi videz. Na voljo imate temno in svetlo temo ter možnost izbire barve besedilnih oblačkov.

 

Swarm (brezplačno)

Naj vam bo všeč ali ne, Foursquare je svojo aplikacijo ločil na dva dela. Medtem ko aplikacija Foursquare po novem služi zgolj kot baza informacij o raznih lokacijah (katera kavarna v bližini je najboljša?), je Swarm prevzel t. i. check-ine na teh lokacijah.

#PestDobrih Swarm 

Odločitev, da se Foursquare razbije na dve aplikaciji, je bila med uporabniki zelo slabo sprejeta, a sedaj kaže, da se je prah končno polegel, in Swarm je zaživel. Pred kratkim je tako prišla še verzija za Windows Phone in s tem je migracija na dve ločeni aplikaciji končana. Swarm je grafično zelo privlačna aplikacija, ki zelo dobro služi svojemu namenu. Po novem se lahko prijavite tudi na neki širši geografski lokaciji (kraj, regija ali celo država), kar je super, če želite povedati, da ste nekje, ne želite pa iti preveč v podrobnosti.

 

6tag (brezplačno)

Čeprav so uporabniki Windows Phona po dolgem čakanju končno pričakali uradno aplikacijo Instagram, pa je 6tag v marsikaterem pogledu še vedno boljša aplikacija za nalaganje slik na to priljubljeno družbeno omrežje.

#PestDobrih 6tag 

6tag je med uporabniki Windows Phona zelo priljubljen, in to z razlogom. Poleg preglednosti uporabniškega vmesnika vam omogoča še uporabo več računov, nalaganje neobrezanih slik in teme (svetla, temna in črno-bela). 6tag torej zmore vse, kar zmore tudi uradna aplikacija, in še malo več. Edina stvar, ki trenutno manjka, pa je ročno urejanje filtrov, kot zna to uradna aplikacija Instagram na mobitelih Android in iPhonih.

 

Swing Copters (brezplačno)

Če se vam je zdela igra Flappy Bird težka, se pripravite na še trši oreh izpod prstov istega razvijalca. Swing Copters vas bo spotil še hitreje kot njegov predhodnik. Če ste trhlih živcev, je morda pametno, da to igro gladko preskočite, vsi ostali, ki se ne ustrašite izzivov, pa se pripravite, da boste premagani.

#PestDobrih Swingcopters 

Swing Copters je resnično nenormalno težka igra, ki na pogled tega ne izdaja. Preden se boste naučili pilotirati malega možiclja s propelersko čelado, boste verjetno umrli. Večkrat. Ideja je sledeča: predstavljajte si, da igrate vertikalen Flappy Bird in vaš možicelj ne zna držati prave smeri. Da bi uspešno manevrirali med nihajočimi kladivi, boste potrebovali veliko vaje in dobrega občutka za gibanje svojega lika. S tapkanjem po zaslonu mu spreminjate smer letenja v levo ali desno stran in tako uravnavate njegovo pot leta med prej omenjenimi kladivi, ki za dobro mero adrenalina ne mirujejo, ampak nihajo sem ter tja in vas klatijo z neba. Neusmiljeno.

 

#PestDobrih [4] / #PestDobrih [5] / #PestDobrih [6] / #PestDobrih [7] / #PestDobrih [8]

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. september 2014
2186
10. september 2014
#PestDobrih [9] - tedenski izbor mobilnih aplikacij
Android, iOS, Windows Phone 8