Pestra jesen za razvijalce mobilnih aplikacij

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Nokia_N9_group.jpg

Imaš že razvito svojo mobilno aplikacijo ali se morda želiš naučiti več o razvoju aplikacij? Potem ne zamudi dveh posebnih priložnosti za razvijalce, ki se nam obetajo v prihodnjih tednih: Nokia te vabi na edinstven vikend hekaton, hkrati pa v naše kraje ponovno prihaja AppCircus, ki išče najbolje aplikacije za možnost predstavitve na Mobile World Congress v Barceloni.

AppCircus tudi letos išče najboljše mobilne aplikacije

AppCircus

Kot morda že veš, je AppCircus projekt, v okviru katerega se predstavljajo najbolj ustvarjalne in inovativne aplikacije z vsega sveta. Namenjena je tako posameznim razvijalcem kot startup-om in drugim podjetjem, ki se želijo na dogodku Mobile Word Cogress pomeriti za prestižno nagrado Mobile Premier Awards. Seveda pa z udeležbo na samem dogodku dobite tudi edinstveno priložnost za mreženje z najbolj vplivnimi vlagatelji in podjetji v mobilni industriji.

Smo te prepričali, da se sodelovanje splača? Potem nikar ne odlašaj s prijavo svoje aplikacije! Če želiš svojo aplikacijo predstaviti na naslednjem MobileMonday dogodku v Ljubljani, lahko svojo prijavo oddaš na strani AppCircus do te nedelje, 20. 11. 2011 (podrobna navodila najdeš na uradni strani dogodka).

10 izbranih aplikacij se bo nato 12. 12. 2011 predstavilo obiskovalcem dogodka in posebni žiriji, ki bo tudi izbrala zmagovalca. Kot že omenjeno, bo finalist imel priložnost osvojiti Mobile Premier Awards 2012. Mimogrede - slovenski startup Azumio se je z aplikacijo Instant Heart Rate iz lanskega AppCircusa prebil med finaliste za Mobile Premier Awards, hkrati pa so na tem dogodku spoznali tudi svojega največjega vlagatelja.

Vikend MeeGo hekaton z Nokio N9

Nokia N9 v treh barvah

Če svoje mobilne aplikacije še nimaš ali morda iščeš nove izzive, bo zanimiv tudi Nokiin vikend hekaton, ki se bo odvijal v Ljubljani od 26. do 27. novembra. Dogodek bo posvečen razvoju na platformi MeeGo. A naj te to ne odvrne od udeležbe - kljub temu, da MeeGo ni (in verjetno nikoli ne bo) ena izmed vodilnih mobilnih platform, predstavlja poseben izziv za razvijalce. Hekanje platforme MeeGo se bo odvijalo na vrhunski Nokii N9, še bolj dragocena pa bo priložnost neposrednega stika z Nokiini strokovnjaki.

Poudarek torej ne bo toliko na praktičnih aplikacijah za trg, ampak bolj na eksperimentiranju z novimi tehnologijami, kot je denimo NFC, ter pridobivanju raznovrstnih izkušenj, ki ti bodo prišle prav pri razvoju na katerikoli mobilni platformi. Na dogodek Show your skill se lahko prijaviš do naslednjega torka, 22. 11. 2011 (podrobna navodila tudi v tem primeru najdeš na uradni strani dogodka).

Splača se ti torej pokazati svoje znanje in izkoristiti obe zanimivi priložnosti. Morda pa bo ravno tvoja aplikacija naslednja zgodba o uspehu :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
290
24. september 2013
Pestra jesen za razvijalce mobilnih aplikacij