Pet izjemnih mobitelov za naše 5G-omrežje

Tehnik 7. oktober 2020 Čas branja članka: 8 min
/PublishingImages/5g-mobiteli-kavcic-okt20-hero.jpg

Pri Telekomu Slovenije se trudimo iti v korak s časom. Prav zato vam sedaj v številnih predelih Slovenije že ponujamo omrežje 5G, ki zaradi svojih izjemnih hitrosti velja za mobilno omrežje prihodnosti. Trenutno si lahko pokritost tega omrežja pri nas ogledate tukaj. Ne ponujamo pa vam samo dostopa do 5G-omrežja. Ponujamo vam tudi mobitele, ki podpirajo ta omrežja. Spodaj smo izpostavili pet takšnih, ki vam jih zelo priporočamo. Gre za same odlične mobitele, ki blestijo na številnih področjih.

Samsung Galaxy S20 5G

Galaxy S20 5G je prvi 5G-mobitel, ki ga priporočamo. Ta mobitel je sicer na voljo tudi v različici LTE/4G, a glede na to, da je pri nas 5G-omrežje že na voljo, vam priporočamo predvsem 5G-različico.

 

Ena od pomembnih lastnosti Galaxyja S20 5G je, da torej podpira 5G-omrežja. Hkrati se ta mobitel lahko pohvali tudi z izjemno kakovostnim 6,2-palčnim zaslonom s 120-Hz osveževanjem, zmožnostjo snemanja videa v 8K-ločljivosti, ultrasoničnim bralnikom prstnih odtisov, ki je vgrajen pod zaslon, hitrim delovanjem in še bi lahko naštevali. Gre za mobitel, ki zares navduši.

Samsung Galaxy S20+ 5G

Tudi mobitel Galaxy S20+ 5G vam priporočamo. Ta mobitel je v marsičem podoben prej omenjenemu Galaxyju S20 5G. Je pa primeren za tiste, ki jim ni mar, da imajo v žepu še nekoliko večji mobitel, kot je model brez oznake »+«.

 

Galaxy S20+ 5G ima podporo za 5G-omrežja in prelep 6,7-palčni zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz. Pohvali se lahko tudi z zmožnostjo snemanja videov v 8K-ločljivosti, z ultrasoničnim bralnikom prstnih odtisov, ki je vgrajen pod zaslon, in hitrim delovanjem. Je odlična izbira!

Samsung Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Ultra je najzmogljivejši mobitel družine Galaxy S20. Ta mobitel ne samo, da podpira 5G-omrežja, ponuja tudi neverjetno fotografsko oziroma snemalno izkušnjo. Na zadnjem delu ima več kamer. Med drugim takšno s kar 108 MP. Ta mobitel je sposoben snemanja 8K-videoposnetkov. Hkrati pa pri delanju posnetkov ponuja 100-kratno digitalno povečavo in 10-kratno hibridno optično povečavo.

 

Slika pri Galaxyju S20 Ultra se prikazuje na 6,9-palčnem vrhunskem zaslonu, ki podpira tudi frekvenco osveževanja 120 Hz. Pri tem mobitelu najdemo tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov in veliko baterijo (5000 mAh).

Huawei P40 Pro

P40 Pro je še en odličen mobitel, ki podpira omrežja 5G in vam ga priporočamo. Minus pri tem mobitelu je, da ne podpira Googlovih aplikacij (trgovin Play, Gmail, Chrome …). Aplikacije se lahko naloži prek Huaweijeve odlične spletne trgovine AppGallery.

 

Mobitel P40 Pro navdušuje že s svojim videzom, saj ima zares minimalne robove okrog zaslona. Navdušuje pa tudi v drugih pogledih. Ima več kamer, ki znajo delati impresivne posnetke. Na sprednjem delu se bohoti 6,58-palčni OLED-zaslon z visoko ločljivostjo 2640 x 1200 slikovnih točk. Mobitel zna tudi prepoznavati obraze in brati prstne odtise (bralnik je vgrajen pod zaslon). Za gladko delovanje skrbi 8-jedrni procesor Kirin 990 5G.

Huawei Mate XS

Danes je v prodaji več prepogljivih pametnih mobitelov. Eden boljših ta hip na trgu je zagotovo Huaweijev Mate XS. Če si Mate-a XS lahko privoščite, vam ga vsekakor priporočamo. Verjamemo, da boste nad njim navdušeni. Samo paziti je treba nanj, saj je precej občutljiv na neželene zunanje vplive.

 

Mate XS je res poseben 5G-mobitel. Nudi impresiven prepogljivi zaslon, ki ima, ko je raztegnjen, kar 8-palčno diagonalo. Mate XS pa se pri tem še ne ustavlja. Ima tudi odlične fotografske oziroma snemalne sposobnosti (ima štiri kamere Leica), ki navdušujejo.

Verjamemo, da vas zgoraj našteti mobiteli ne bodo razočarali. Imamo pa sicer v prodaji še kakšnega, ki podpira 5G-omrežja. Predlagamo, da si na tej spletni povezavi ogledate našo celotno ponudbo mobitelov.

Vir: Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. oktober 2020
5392
7. oktober 2020
Pet izjemnih mobitelov za naše 5G-omrežje
Android