Pet izjemnih tabličnih računalnikov

Tehnik 28. februar 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/tablice-kavcic-feb20-hero.jpg

Kljub temu da pametni mobiteli ponujajo vse večje in večje zaslone, tablični računalniki ostajajo na trgu in verjetno bodo še kar nekaj časa. Tudi pri Telekomu Slovenije vam bomo tablične računalnike še naprej ponujali. Pri nas lahko ta hip kupite kar nekaj različnih. V času pisanja tega članka smo imeli v prodaji Applove, Samsungove, Huaweijeve, Lenovove …

Spodaj smo priporočili nekaj zanimivih tabličnih računalnikov, ki jih imamo v prodaji. Večinoma so višjega cenovnega razreda, a posledično to pomeni, da so tudi dobre kakovosti.

Apple iPad Pro 11.0

Applovi tablični računalniki iPad že vse od prvega modela navdušujejo z atraktivnim dizajnom, vrhunsko zmogljivostjo in dobrimi funkcionalnostmi. Pri nas lahko ta hip kupite vrhunski model iPad Pro 11.0, ki zares navdušuje.

 


iPad Pro 11.0 je, kot že ime nakazuje, namenjen profesionalcem oziroma ljudem, ki zahtevajo od svoje naprave nekaj več. Ima kakovosten in precej velik 11-palčni zaslon, ločljivost 2388 x 1668 slikovnih točk, zmogljivi čip A12X Bionic, kakovostni kameri, podporo za pisalo in Applov operacijski sistem iOS. Ima tudi atraktiven dizajn.

Če vam je iPad Pro 11.0 všeč, predlagamo, da si ogledate tudi nekoliko večjega 'bratca': iPad Pro 12.9.

Apple iPad Air 3

Priporočamo vam tudi Applov tretji iPad Air. Tudi ta iPad ima odlično strojno moč in odlične specifikacije nasploh. Verjamemo, da je lahko zelo primeren tudi za zahtevne uporabnike.

 


Tretji iPad Air tehta samo 464 gramov, debel pa je pičlih 6,1 milimetra, tako da je odlično prenosljiv. Slika pri njem se prikazuje na 10,5-palčnem Retina zaslonu z ločljivostjo 2224 x 1668 slikovnih točk.

Tretji iPad Air ima tudi zmogljiv čip A12 Bionic, stereo zvočnike, čitalec prstnih odtisov, podporo za Apple Pencil in Apple Smart Keyboard, ki nista priložena, in še bi lahko naštevali.

Samsung Galaxy Tab S6

Na trgu tabličnih računalnikov pomembno vlogo igra tudi Samsung. Ta je do danes izdal že celo vrsto kakovostnih tablic. Trenutno ima v ponudbi izjemno tablico Galaxy Tab S6, ki jo prodajamo tudi pri nas.

 


Galaxy Tab S6 ima vse tisto, kar mora imeti kakovostna tablica. Ima kakovosten 10,5-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1600 slikovnih točk, izjemno hiter 8-jedrni procesor, pisalo S Pen, s katerim je mogoče ustvarjati umetnije in upravljati napravo, ter 128 GB internega spomina.

Za razliko od iPadov imajo Samsungove tablice naložen Android. Tako da ima tudi Galaxy Tab S6 Android.

Galaxy Tab S6 smo prodajali tudi v kompletu z ovitkom s tipkovnico in drsno ploščico. Preverite, ali je ta komplet še na voljo.

Samsung Galaxy Tab S5e LTE

Tablica Galaxy Tab S5e v različici z LTE je še ena tablica, ki vam jo priporočamo. Ta tablica navdušuje s sodobnim dizajnom. Ima majhne robove okrog zaslona, kar ji lahko štejemo v plus. Posebnost tablice Galaxy Tab S5e LTE je tudi majhna debelina. Naprava meri v debelino samo 5,5 mm.

 


Kljub tanki zasnovi pa je Galaxy Tab S5e LTE še vseeno zelo zmogljiva. Vgrajen ima hiter 8-jedrni procesor, ki se dobro kosa z aplikacijami. Ta tablica ima tudi 10,5-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1600 slikovnih točk in baterijo s kapaciteto kar 7040 mAh.

Pri nas si lahko sicer kupite tudi Galaxy Tab S5e v WiFi-različici.

Huawei MediaPad M5 Lite 10 Wi-Fi in M Pen

Za konec priporočamo še eno tablico, ki ima nekoliko nižjo ceno, a je še vedno zmogljiva. To je Huaweijeva tablica MediaPad M5 Lite 10.

 


MediaPad M5 Lite 10 se lahko uporablja z namenskim pisalom M Pen. Ta tablica ima zelo solidne specifikacije. Med drugim ima 8-jedrni procesor Kirin 659 in 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1.920 x 1.200 slikovnih točk.

Vir: Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. februar 2020
5061
28. februar 2020
Pet izjemnih tabličnih računalnikov
Android, iOS