Pet super aplikacij za gesla

Tehnik 5. september 2017
/PublishingImages/pass-protect-hero.jpg

Verjetno se vam je v preteklosti že kdaj zgodilo, da se niste mogli spomniti določenega gesla za neko spletno stran oziroma aplikacijo. Ni potrebe, da bi se vam to še kdaj zgodilo. Obstaja namreč cel kup aplikacij, v katere si lahko shranjujete gesla. Z njihovo pomočjo lahko v hipu pridete do svojega gesla za Facebook, ki ste ga pozabili, ali pa do gesla za aplikacijo Snapchat. Da vam olajšamo iskanje tovrstnih aplikacij, smo za vas spodaj zapisali pet zelo dobrih za Android in iPhone.

Vseeno pa naj na tem mestu povemo, da aplikacije za shranjevanje gesel niso nujno 100-odstotno varne. Če ste nezaupljive narave, si lahko vsa gesla shranjujete tudi v Wordovo datoteko in to datoteko zaklenete z močnim geslom. Datoteko tudi stisnete s programom WinZip in jo tudi prek njega zaklenete z močnim geslom, tako da bo nekdo potreboval dve vaši gesli, da jo bo lahko odprl.

Keeper Android in iOS (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

Keeper je ena izmed najboljših in najbolj priljubljenih aplikacij za shranjevanje gesel. V njo lahko zelo enostavno shranjujemo gesla (in seveda uporabniška imena), aplikacija pa nam pri tem tudi lahko pomaga in nam sama generira gesla, ki jih bodo nepridipravi zelo težko ugotovili. Gesla (in uporabniška imena), ki jih shranimo v aplikacijo Keeper, lahko pozneje zelo hitro prenesemo v želene spletne strani in aplikacije ali pa jih delimo z drugimi uporabniki. V Keeper lahko shranjujemo tudi slike, videe in še kakšne druge datoteke.

Če potegnemo črto, zaradi Keeperja lahko pozabimo na svoja gesla, saj se vsa varno nahajajo v aplikaciji. Dovolj je, da vemo samo t. i. »master« geslo, s katerim se prijavimo v aplikacijo, na druga gesla pa lahko mirno pozabimo.

 

1Password Android in iOS (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

1Password je še ena zelo priljubljena in hkrati zmogljiva aplikacija za shranjevanje gesel. Pohvalno pri njej je to, da lahko vanjo shranjujemo cel kup takšnih in drugačnih stvari. Poleg gesel tudi podatke o kreditni kartici, bančnem računu, o raznih članstvih in še in še. Aplikacija 1Password obenem omogoča hitro vnašanje podatkov v spletne strani in aplikacije, poleg tega pa podpira tudi uporabo bralnika prstnih odtisov.

 

aWallet Android in iOS (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

aWallet je tretja aplikacija, ki se nam je zdela dobra za shranjevanje gesel, in vam jo priporočamo, saj zelo dobro opravlja svoje delo. Vanjo lahko shranjujemo razna gesla, poleg teh pa tudi druge informacije, ki so nam pomembne. aWallet nam že v osnovi ponudi kar nekaj kategorij, pod katere lahko shranjujemo gesla in informacije (kategorijo za e-poštne račune, za e-bančništvo …), sami pa lahko ustvarimo tudi svoje kategorije ter postavke pri teh kategorijah.

 

LastPass Android in iOS (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

LastPass je izredno poznana aplikacija za shranjevanje gesel. Na žalost je poznana tudi zato, ker je v preteklosti že imela težave z varnostjo. No, upamo, da se te v prihodnosti ne bodo več pojavljale.

LastPass je sicer precej zmogljiva aplikacija. V njo lahko shranjujemo gesla, posnetke ter druge nam pomembne informacije. Poleg tega se lahko z njeno pomočjo tudi hitro prijavimo v spletne strani in druge aplikacije.

 

Dashlane Android in iOS (brezplačno z nakupi znotraj aplikacije)

Dashlane je še ena aplikacija za shranjevanje gesel, ki jo je vredno omeniti. Ta po našem mnenju ni prav nič slabša od vseh prej omenjenih štirih, saj prav tako zna shranjevati naša gesla in druge nam pomembne informacije. Aplikacija se lahko pohvali tudi z zelo lepim uporabniškim vmesnikom, na katerem se hitro znajdemo.

 

Vira: play.google.com, itunes.apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. september 2017
3635
5. september 2017
Pet super aplikacij za gesla
iOS, Android