Peti teden delavnic M:AppFest 2012

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/Hekovnik-Marketing-Zavcer.jpg

V sklopu izbora M:AppFest 2012 naš sedaj čaka le še peti, zadnji teden delavnic. Tokrat se bomo pogovarjali o Android uporabniškem vmesniku, reševali odprta tehnična vprašanja in vprašanja glede poteka izbora ter izbirali poslovni model za naše aplikacije. Seveda pa te vabimo tudi k ogledu video posnetkov iz preteklega tedna.

M:AppFest 2012

Podroben program delavnic 5. tedna

Tudi zadnji dve delavnici M:AppFest 2012 se bosta odvijali v torek in četrtek ob 16ih v Hekovniku (Teslova 30, Ljubljana). Na zaključnih delavnicah boš lahko več izvedel/a o:

Torek, 21. 2. 2012 ob 16.00: Android GUI; Klicanje aplikacij, “Push” sporočila, storitve v ozadju (Tamara Momčilović, Jernej Virag)Na zadnji programerski delavnici si bomo pogledali še nekaj specifik Androida in odgovorili na morebitna odprta vprašanja. Najprej nam bo Tamara Momčilović, Art Direktrica v Infinumu, predstavila Android GUI, nato pa bo Jernej Virag iz podjetja Viidea spregovoril še o "Namenih" in klicanju drugih aplikacij, storitvah v ozadju ter "Push" sporočilih in obvestilih na Androidu. Če bo ostalo še kaj časa, se bomo pogovorili še o podpori in progamiranju za različne verzije Android telefonov ter o API varnosti. Seveda pa boste oba gosta lahko še kaj povprašali. V drugem delu, predvidoma ob 18ih, pa bo potekala okrogla miza o nadaljnjih korakih izbora M:AppFest, M: Marketu, delavnicah in aktualnih Android temah. Gostje bodo predstavniki Telekoma Slovenije, Jernej Virag iz strani predavateljev in dva predstavnika udeležencev. Vabljeni, da se delavnice udeležite in aktivno sodelujete, saj okrogla miza ne bo snemana!>> Facebook dogodek za delavnicoČetrtek, 16. 2. 2012 ob 16.00: “Key metrics”: poslovni modeli (Kristjan Pečanac, gost Tomaž Štolfa)Zadnjo podjetniško delavnico bo ponovno vodil Kristjan Pečanac. Pogledali si bomo, kako postaviti pravilen poslovni model in ga preko metrike podatkov tudi pravilno implementirati. Prav tako bo vsebina namenjena aktivnostim, ki jih je potrebno izvajati po objavi aplikacije. V praktičnem delu bo poudarek na vzpostavitvi ključnih metrik aplikacije pri vsakem projektu.V drugem delu bo ob 18.30 gost Tomaž Štolfa iz start-upa vox.io predstavil svojo podjetniško pot ter projekt vox.io in delovanje le-tega na mobilnem trgu. Dodatna vprašanja boste seveda lahko zastavili tudi obiskovalci delavnice.>> Facebook dogodek za delavnico

Posnetki predavanj 4. tedna

Vabimo te še k ogledu posnetkov predavanj iz 4. tedna. V torej nam je Nikola Kapraljevič iz hrvaškega podjetja Infinum predstavil uporabo Google Maps, kamere in SD kartice v Android aplikacijah:

Delavnice M:AppFest 2012: Google APIs (Nikola Kapraljevic)Google maps + GPS, camera, SD card (Nikola Kapraljević)

Na četrtkovi delavnici pa nam je Gregor Žavcer več povedal o moči in načrtovanju blagovnih znamk. Žal je bil Miha Rejc, drugi napovedan predavatelj, zaradi zdravstvenih razlogov odsoten, te pa zato vabimo, da si pogledaš posnetek njegovega uvodnega AdWords predavanja izpred parih mesecev:

Delavnice M:AppFest 2012: Marketing za startupe (Gregor Žavcer)Marketing za startupe (Gregor Žavcer)

Delavnice M:AppFest 2012: Uvod v AdWords (Miha Rejc)Uvod v Google AdWords (Miha Rejc)

Ostale video posnetke preteklih delavnic si lahko ogledaš v pregledu delavnic M:AppFest 2012. Vse informacije o poteku izbora seveda dobiš na uradni strani M:AppFest 2012, dodatna vprašanja tako glede izbora kot glede delavnic pa so dobrodošla v Facebook skupini M:Razvijalci. Se vidimo na delavnicah!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1610
24. september 2013
Peti teden delavnic M:AppFest 2012
Android