Philips z aplikacijo za iOS 8 prenavlja naš dom

Tehnik 18. junij 2014
/PublishingImages/philips-hue-hero.jpg

Apple je prejšnji teden predstavil svoj najnovejši mobilni operacijski sistem iOS 8, ki prinaša veliko dobrodošlih sprememb. Uporabniki bodo na primer veseli sprememb pri sistemu obvestil in tipkovnici. Razvijalci pa tega, da jim je Apple ponudil preko 4.000 novih API-jev. Ti lahko sedaj izdelujejo še boljše aplikacije in nekateri med njimi so že zavihali rokave.

Svetovno znan proizvajalec elektronike Philips je naznanil, da pripravlja aplikacijo za upravljanje osvetlitve v domu. Kot je vidno na sliki, kjer je prikazan njen koncept, bomo do nje lahko dostopali prek sistema z obvestili, kjer bo prikazana v obliki vizualnega gradnika (angl. widgeta). Po sliki sodeč bomo izbirali med tremi variantami osvetlitve. Upajmo, da je to le začetek in da bo Philips v prihodnosti ponudil še kakšne druge podobne aplikacije.

 

V svojih domovih imamo danes preveč različnih (daljinskih) upravljalnikov za naprave in cilj vseh gigantov v svetu elektronike bi moral biti, da se njihova količina zreducira na enega. Pametni mobiteli oziroma tablice so kot nalašč, da prevzamejo to vlogo. V tej smeri se sicer dela že dlje časa. Obe napravi namreč že omogočata, da z njima upravljamo druge naprave in celo večje sisteme v domu. Z njima na primer upravljamo sisteme pametne hiše. Zanimiv poizkus je lani naredil tudi Samsung pri mobitelu Galaxy S4 , s katerim lahko nadomestimo daljinski upravljalnik za televizor. No, ne za čisto vse stvari, saj nam ne omogoča nekaterih ukazov. Je pa Samsung s to potezo vsekakor naredil korak v pravo smer.

Vira: twitter.com/philipshuedev, 9to5mac.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. junij 2014
2076
24. junij 2014
Philips z aplikacijo za iOS 8 prenavlja naš dom
iOS