Po tem testiranju sodeč se iPhone Xr težko upira padcem z višine dobrih 180 cm

Tehnik 7. november 2018
/PublishingImages/iphone-xr-trpeznost-nov18-hero.jpg

Podjetje SquareTrade je preizkušalo, kako dobro se iPhone Xr upira padcem z višine dobrih 180 centimetrov (6 čevljev) in kako hitro se ukrivi. Kot so ugotovili, ima ta Applov novi mobitel po padcu z navedene višine na zadnji in sprednji del kar občutne poškodbe (npr. razbito steklo). Ugotovili so tudi, da se mobitel začne ukrivljati, ko nanj pritiska slabih 118 kg teže.

Video, v katerem so ujeti preizkusi podjetja SquareTrade, lahko vidite spodaj.

 

Je pa treba povedati, da podjetje SquareTrade ponuja zavarovanje mobitelov, tako da jim je verjetno v interesu, da prikažejo ranljivosti mobitelov. iPhone Xr so tudi spustili z višine dobrih 180 centimetrov, kar je precej visoko. V praksi uporabnikom mobiteli pogosto padejo iz rok s precej nižje višine. Npr. z višine žepa.

Zanimivo je tudi to, da se je podjetju SquareTrade na testih padcev tudi iPhone Xs hitro razbil, priljubljenemu YouTuberju Zacku s kanala JerryRigEverything pa sta na testih padcev dva iPhona Xs preživela brez dramatičnih poškodb. Morda ju je Zack spuščal z malenkost nižje višine.

Vsekakor priporočamo, da si za vsak slučaj na iPhone Xs in iPhone Xr, če ga imate oziroma si ga boste kupili, namestite zaščito.

Vira: youtube.com, apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. november 2018
4282
8. november 2018
Po tem testiranju sodeč se iPhone Xr težko upira padcem z višine dobrih 180 cm
iOS