Portal: Facebookov način videoklepetov

Tehnik 11. maj 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/facebook-portal-kavcic-maj20-hero.jpg

Če bi vprašali ljudi, s čim se ukvarja podjetje Facebook, bi verjetno velika večina povedala, da z upravljanjem istoimenskega družbenega omrežja. A to podjetje je aktivno tudi na področju strojne opreme. Ta hip ima v ponudbi več naprav z imenom Portal, ki so namenjena videoklicem. Ker verjetno marsikdo izmed vas teh naprav še ne pozna, smo se odločili, da vam jih na kratko predstavimo.

Kot omenjeno, se naprave Portal lahko uporabi za izvajanje videoklicev. Obstajajo štiri: Portal Mini, Portal, Portal+ in Portal TV. Portal Mini je najcenejša različca. Ima 8-palčni HD-zaslon in nekaj zvočnikov. Nekoliko dražja je Portal, ki pa ponuja nekoliko večji 10-palčni HD-zaslon. Tudi ta ima vgrajene zvočnike. Za bolj zahtevne uporabnike obstaja Portal+. Ta naprava je sestavljena iz posebnega stojala, v katerem sta ozvočenje in kamera. Na stojalu je tudi nekakšna tablica, prek katere lahko gledamo druge osebe pri videoklicih. Zadnja, četrta naprava pa je Portal TV. Kot že ime nakaže, se to napravo lahko poveže s televizorji in nato ob njihovi pomoči izvaja videoklepete.

 

Naprave Portal izvajajo videoklepete prek WhatsAppa in Facebookove platforme Messenger. Vgrajeno imajo tudi digitalno asistentko Alexo za brezkontaktno upravljanje.

Zakaj uporabljati Portal? Marsikomu se verjetno zdi nesmiselno kupovati te naprave, ko pa lahko videoklice izvajamo že prek mobitelov in tablic. Morda bi najbolj prav prišle starejšim ljudem in družinam, ki se lahko z njimi enostavno povežejo z drugimi družinskimi člani in prijatelji. Naprave Portal lahko enostavno postavijo na neko mesto v svojem domu (npr. v kuhinjo ali dnevno sobo) in prek njih komunicirajo z drugimi.

Za zasebnost naj bi bilo pri napravah Portal poskrbljeno. Verjamemo pa, da bodo nekateri vseeno dvomili v to. Zainteresirani lahko naročilo za naprave oddajo tukaj.

Vira: Portal.facebook.com, About.fb.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. maj 2020
5178
11. maj 2020
Portal: Facebookov način videoklepetov