Pošlji si povezavo iz brskalnika Chrome/Firefox na mobitel

Jan Ferme 24. september 2013

Google je z novo različico (2.2) operacijskega sistema Android, predstavil obilo novosti, ki smo jih že opisali, večkrat. Nismo se pa še dotaknili enega super novega programa, s katerim lahko na svoj Android mobitel preprosto in enostavno pošljete povezave, telefonske številke, lokacije krajev na Google Maps ...

Program/razširitev se imenuje Chrome to phone in je res enostaven za uporabo. Vem, da nas veliko uporablja tudi Firefox in tako je k sreči že tudi ta razširitev na voljo, imenuje se pa Fox to phone. Z verzijo 2.0 je Chrome to phone na voljo za vse Android naprave, prej je bil na voljo samo za Google Nexus One mobitel.

Chrome to phone/Fox to phone si lahko enostavno namestiš:
  • najprej si namesti razširitev za svoj brskalnik Chrome to phone ali Fox to phone;
  • nato si namesti Chrome to phone aplikacijo na svoj mobitel kar preko spodnje kode (za skeniranje spodnje kode uporabi aplikacijo Barcode Scanner, ki si jo snameš z Marketa);
  • v svojem brskalniku klikni na ikono Chrome to phone in vpiši svoje Gmail geslo;
  • odpri aplikacijo Chrome to phone na svojem mobitelu in jo skonfiguriraj (parkrat klikneš Next);
  • zdaj si lahko začneš pošiljati povezave, številke, ... direktno na svoj mobitel!

Aplikacija res deluje hitro ter v trenutku, ko pritisnemo gumb v svojem brskalniku, odpre povezavo v brskalniku mobitela. Še bolj pa mi je všeč to, da če z miško označiš telefonsko številko v brskalniku in jo pošlješ na svoj mobitel, ti na mobitelu odpre aplikacijo Telefon, da jo lahko takoj pokličeš.

Chrome to phone je na voljo za vse Android naprave, ki tečejo na Androidu 2.2,  če slučajno še nisi nadgradil/a svojega Desireja, stori to čim prej.

Poglej si tudi Googlov zanimiv video, kako aplikacija deluje v živo.

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
650
24. september 2013
Pošlji si povezavo iz brskalnika Chrome/Firefox na mobitel
Android