Pozabite na klasični daljinec, tu je Daljinec+, ki se nahaja kar na vašem mobitelu ali tablici

Nina Križaj 29. avgust 2017
/PublishingImages/daljinec-plus-hero.jpg

Čas za gledanje televizije je marsikomu najljubši del dneva, saj je udobno, brez občutka kakršnihkoli obveznosti in čas, ko si ga po napornem dnevu (zasluženo!) vzamemo samo zase. Hkrati je danes spremljanje televizije videti malo drugače kot nekoč, saj redko ostanemo zgolj pri enem zaslonu, temveč hkrati pogledujemo še na mobitel ali tablico in poleg TV-programa spremljamo še družabna omrežja, pregledujemo e-pošto, prebiramo dnevne novice, sodelujemo v debatah in še in še. Med to ležerno »večopravilnostjo« je najbolje, kar lahko storimo, da v roke vzamemo mobitel, izberemo aplikacijo Daljinec+ ter ji dovolimo, da nekaj dela opravi namesto nas.

Brezplačna aplikacija za še bolj interaktivno izkušnjo gledanja televizije

Ne le, da Daljinec+ nadomesti klasičen daljinec, temveč ga popelje na povsem novo raven. Z nameščeno aplikacijo (za namestitev jo poiščite v Google Playu oziroma App Storu) namreč ne potrebujete več fizičnega daljinca z okornimi tipkami, njegovo vlogo prevzame kar vaš mobitel in svoje naloge opravi še veliko bolje. Daljinec+ poleg večjega udobja in bolj »gladkega« preklapljanja med TV-programi omogoča tudi, da TV-vsebine spremljate prilagojeno vašemu okusu, hkrati pa brez težav pogledujete še na druge zaslone. Ponuja mnogo naprednih možnosti, s katerimi lažje poiščete sebi priljubljene vsebine ter poskrbite, da želene oddaje nikoli več ne zamudite. Nudi še druge napredne funkcije, zaradi česar je vaš popolni asistent za ogled vsebin na televiziji Telekoma Slovenije – tako doma kot tudi prek TViN-a.

 

Komu je na voljo in kako deluje?

Daljinec+ je na voljo vsem naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki jo lahko spremljajo na televizorju prek TV-komunikatorja BOX ali prek storitve TViN. Deluje prek brezžične povezave, kar pomeni, da na komunikacijo med daljincem in BOX-om ne vplivajo morebitne vmesne fizične ovire, ki bi zmotile signal. Tudi pritiski na gumbe, v tem primeru navidezne v aplikaciji, BOX zazna takoj, gumbi pa se ne morejo obrabiti ali zatikati kot pri klasičnem daljincu.

V aplikacijo se preprosto prijavite z e-naslovom in geslom za Moj Telekom, in že boste pripravljeni na nov način pregledovanja, urejanja, izbora in spremljanja TV-vsebin. Če še niste uporabnik Mojega Telekoma, se lahko hitro registrirate tukaj. Navodila za namestitev Daljinca+ pa se nahajajo tukaj. Prijavo v aplikacijo toplo priporočamo vsem naročnikom televizije Telekoma Slovenije, saj vam prinaša mnoge dodatne prednosti: glede na vaše navade spremljanja televizije vam aplikacija ponudi priporočene vsebine za vas ter vam omogoča ocenjevanje vsebin in dodajanje le-teh v Moj izbor. Več podrobnosti o vseh naprednih možnostih Daljinca+ pa v nadaljevanju.

Daljinec+ pozna vaš okus in želje ter delo opravi namesto vas

Osnove poznamo, zdaj pa preidimo k bistvu – kako nam Daljinec+ lahko polepša življenje? Tako, da omogoča napredne in izredno uporabne funkcije, ki nam pomagajo pri iskanju, izbiranju in spremljanju TV-vsebin. Kaj vse nam torej nudi?

 • 1. Konec brskanja po nepreglednih TV-sporedih
 • Z Daljincem+ bi bil že pravi izziv zamuditi katerokoli želeno oddajo, saj ima zelo dobro organiziran in pregleden TV-spored. V njem lahko hitro preverite spored svoje programske TV-sheme in izbranega TV-programa po različnih kategorijah (filmi, šport, otroški program ...). Vsebine, ki so v času ogleda TV-sporeda na voljo (vsebine v živo in ogled nazaj), lahko predvajate tako na BOX-u kot tudi na TViN-u. TV-spored si lahko tudi povsem po svojih željah prilagodite glede na filtre: datum, časovni interval in kategorija. Tako vam nikoli več ne bo treba brskati po dolgem seznamu programov in oddaj v nepreglednem TV-sporedu.

   

  TV-spored poleg tega omogoča pregled vsebin do sedem dni nazaj, ki si jih lahko v tistem trenutku tudi ogledate. Preprosto izberete pretekli datum, kliknite na ikono ob naslovu želene vsebine in izberete, kje si boste vsebino ogledali. Za šest dni vnaprej pa si vsebine, ki bi si jih želeli ogledati, shranite v Moj izbor, na kar vas pred začetkom predvajanja spomni opomnik.

 • 2. Vsebine po svojem okusu najdete v sklopu Izpostavljeno
 • Takoj ko odpremo aplikacijo Daljinec+, se nam na začetnem zaslonu prikažejo priporočila najbolj zanimivih vsebin. V sklopu Izpostavljeno tako najdemo nabor nam zanimivih vsebin, ki so prikrojene našim navadam in vključujejo tako aktualni program, vsebine, ki so dosegljive z ogledom nazaj, in vsebine iz videotek, kot so DKino, HBO OD, Pickbox in Minimax +.

   

  Vsebina se prikazuje glede na vaš okus in vaše ocene vsebin v okviru storitve Priporočila. Prijavljeni uporabniki lahko vidijo kar do 30 priporočil, vsi, neprijavljeni in prijavljeni, pa še 10 posebnih, uredniških priporočil. K priporočilom seveda lahko prispevate tudi sami, saj lahko kadarkoli ocenite ogledano TV-vsebino.

 • 3. Za zelo izbirčne: dodatne informacije o izbrani vsebini
 • Še preden v Daljincu+ kliknete za ogled TV-vsebine, vam je za lažjo odločitev na voljo podroben opis vsebine, ocena drugih uporabnikov, fotogalerije, slike igralcev, pregled sorodnih vsebin ter tudi zanimivosti o izbrani vsebini, zunanje povezave (Facebook, Wikipedia …) ter ocene priljubljenih portalov z recenzijami filmov IMDb in Roten Tomatos.

 • 4. Vedno zaposleni? Vsebine si »rezervirajte« v sklopu Moj izbor.
 • Znotraj Daljinca+ vam je na voljo tudi »osebna knjižnica«, vsebinski sklop Moj izbor, kamor shranite vsebine oziroma »rezervirate« vsebine, ki se vam zdijo zanimive, a si jih želite pogledati pozneje. Vsebine se v sklopu Moj izbor nahajajo ves čas svoje veljave. Želeno vsebino si s pritiskom na ikono plus dodajte v vsebinski sklop Moj izbor, kjer vas bo počakala za ogled, vse do sedem dni. Če pa je izbrana vsebina del videoteke na zahtevo, vas bo tam čakala, dokler je ta na voljo. Vsebine lahko v Moj izbor dodate tudi prek BOX-a. Opomnik bo poskrbel, da ne boste zamudili nobene vsebine, dodane Moj izbor, saj vas bo 15 minut pred začetkom spomnil.

  Ogledate si lahko podrobnosti posamezne vsebine, jo predvajate na BOX-u ali TViN-u ali pa jo preprosto odstranite iz sklopa Moj izbor, če ugotovite, da vas pravzaprav ne zanima. Sklop Moj izbor je na voljo le prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z e-naslovom in geslom za Moj Telekom.

 • 5. V sklopu Najbolj gledano si oglejte priporočila drugih uporabnikov
 •  

  Včasih vemo, da sicer bi nekaj gledali, sanja pa se nam ne, kaj točno bi to lahko bilo. V primerih, ko imate popolnoma prazno glavo in ste čisto brez ideje, kaj si pogledati, vam na pomoč priskoči rubrika Najbolj gledano. Znotraj nje lahko na primer preverite, kakšne vsebine so tisti hip najbolj gledane med drugimi uporabniki. V seznamu imate vedno na ogled 20 tisti hip najbolj gledanih TV-vsebin, prav tako pa najbolj gledane vsebine iz Ogleda nazaj in iz videotek. Če naletite na vsebino, ki vas zanima, si jo preprosto izberete in lahko takoj ogledate s klikom na ikono Predvajaj.

Podrobnosti o Daljincu+ najdete tudi v videu:

 
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
29. avgust 2017
3623
29. avgust 2017
Pozabite na klasični daljinec, tu je Daljinec+, ki se nahaja kar na vašem mobitelu ali tablici
iOS, Android